Compania MAN își extinde prezența pe piața din Coreea de Sud

Portofoliul de autobuze al companiei MAN in Coreea de Sud se va menține în continuă creștere, în urma prezentarii autocarului Lion’s Touring, în noiembrie anul trecut. Recent, MAN a prezentat primul autobuz cu podea coborâtă, și alimentare gaz natural la Salonul Auto de la Seoul și a dezvăluit un autobuz etajat pentru piața sud-coreeană. Prezentarea de către MAN a unui autobuz cu podea joasă și a unuia etajat la salonul auto din Seul la Goyang, Coreea de Sud, a constituit următoarea etapă importantă în creșterea pe piața locală de transport. De atunci, primul dintre autobuzele etajate, care se bazează pe șasiul RR4, a fost deja predat clienților.

Autobuzele cu sisteme de acționare alternative sunt extrem de populare în Coreea de Sud datorită emisiilor reduse. Acest lucru explică dragostea sud-coreeană de lungă durată pentru gazele naturale ca și combustibil, ceea ce se reflectă și în faptul că peste un milion de participanți la show-trade au manifestat interes pentru autobuzul CNG prezentat de MAN. Proiectul său cu pode coborâtă și trei uși pentru a permite pasagerilor să urce și să debarce mai repede reprezintă un nou concept pentru țară. Un operator privat de transport a fost atât de captivat de acest design, încât a semnat imediat un acord pentru achiziționarea primelor 30 autobuze de oraș MAN. Acestea urmează să fie livrate la sfârșitul anului 2017.

Flotele de autobuze urbane din Coreea de Sud sunt compuse în primul rând vehicule cu podea înaltă și vehicule fără specificații avansate, motiv pentru care MAN introduce pe piață primul și singurul autobuz cu podea joasă modern intrat pe această piață.

Cel de-al doilea vehicul MAN prezentat recent la Salonul Auto de la Seoul a știut de asemenea să atragă sud-coreenii. Platforma dublă se bazează pe șasiul RR4 și corespunde ultimului standard de emisii. Motorul D26 livrează 460 CP (338 kW). Primele 7 unități au fost deja predate și există încă 45 de vehicule care urmează până la sfârșitul anului.

Foto: MAN Bus Press Room

839 Vizualizări