Compania Knorr-Bremse anunță veniturile și inovația pentru anul 2016

Compania Knorr-Bremse anunță veniturile și inovația companiei în raportul de activitate pentru anul 2016, ajunsă la venituri totale, fără taxare, de 829 milioane de euro, față de 977 milioane în anul 2015. Compania a achiziționat 7 companii de profil, pentru a crește capacitatea de inovare și prezența pe piața globală. Producătorul de sisteme de frânare și sisteme pentru calea ferată a continuat investițiile în cercetare și dezvoltare, fiind lider în domeniul său de activitate. Scăderea veniturilor este pusă pe seama reducerii pieței feroviare din China, problemele din sectorul transporturilor de marfă și piața vehiculelor comerciale din America de Nord. Compania a deschis un centru de cercetare în uzina de la Munchen, și continuă cercetarea în domeniile conectivității, conducerii automate, digitalizării și eficienței energetice. Valoarea investițiilor în cercetare a fost de 195 milioane de euro, concentrate în special pe uzinele din Budapesta și centrul de cercetare din Munchen, adăugând costurile pentru cercetare și dezvoltare pentru clienți cu alte 328 milioane de euro.

Knorr-Bremse a achiziționat companiile TMD Friction, ICER Rail dar și departamentul de Sisteme Electrice al Vossloh AG. Grupurile britanice GT și TRS au făcut de asemenea parte din achizițiile anului 2016, crescând oportunitățile pentru sectorul vehiculelor comerciale. O altă companie achiziționată este Tedrive – SteeringSystems, care oferă acum tehnologia de ghidare pentru conducerea automată a vehiculelor. Achiziția companiei Haldex aduce Knorr-Bremse și în zona sistemelor de frânare și suspensii pentru camioane și trailere. Vânzările diviziei de Sisteme pentru Vehicule Feroviare au fost de 2,99 miliarde euro, fiind orientate în special către trenurile de mare viteză și locomotive. Vânzările diviziei de Sisteme pentru Vehicule Comerciale au fost de 2,52 miliarde de euro, orientate în special către zona de camioane și trailere din Europa și Asia.

Printre cele mai importante contracte ale anului 2016 este menționat cel cu Bombardier pentru echiparea a 445 vagoane pentru căile ferate din Belgia, dar și cel pentru modernizarea sistemelor de frânare la 222 vagoane ale metroului din Budapesta. Un contract important a fost încheiat și în Brazilia, pentru modernizarea sistemelor de frânare la 8500 vagoane de tren pentru transportul trestiei de zahăr. În India, un contract important este cel pentru instalarea sistemelor de frânare la cele 800 de locomotive duble comandate de Indian Railways, contract pentru minim 13 ani.

Foto: Knorr-Bremse

734 Vizualizări