Compania de telefonie din Coreea de Sud și Samsung finalizează testul unei rețele 5G

SK Telecom și Samsung Electronics au anunțat că au încheiat cu succes un proces pentru a furniza o conexiune end-to-end de 5G bazată pe tehnologia 5G New Radio (NR). Testul finalizat reprezintă succesul unei conexiuni end-to-end de 5G, folosind spectrul de frecvențe de 3.5GHz, prin intermediul unui nucleu virtualizat, al unui radio și al unui dispozitiv bazat pe tehnologia 5G NR.

Testul care a avut loc în centrul de cercetare și dezvoltare Samsung din Suwon a fost compus din nucleul 5G virtualizat, RAN virtualizat, unitatea distribuită (unitatea de bază și unitatea radio) și dispozitivul de testare care se bazează pe elementele standardelor 3GPP NR stabilite până în prezent. Standardul de lansare 3GPP 15 este de așteptat să fie finalizat la sfârșitul anului 2017, iar până în prezent, tehnologii precum numerologia, structura cadrelor și codarea canalelor au fost definite în specificația 3GPP NR.

Rezultatele obținute au fost viteze de peste 1 Gbps și latență redusă de 1,2 milisecunde. Latența ultra-scăzută a fost realizată prin reducerea intervalului de timp de transmisie (TTI) până la 0,25 milisecunde, ceea ce, față de rețelele 4G LTE de astăzi, este de o pătrime. În plus față de îmbunătățirile de latență, în timp ce 20MHz este lățimea de bandă a canalului maxim pentru LTE, o lățime de bandă a canalului de până la 80MHz a fost utilizată pentru a face performanța consistentă a gigabitului posibilă la studiul realizat.

SK Telecom și Samsung au explorat împreună și au studiat diferitele frecvențe optime pentru comunicațiile 5G. 28GHz, una dintre frecvențele ultra-înalte, permite transmiterea de date mari precum videoclipuri de înaltă definiție la viteză super-rapidă datorită disponibilității largi a benzii de până la 3GHz.

Foto: Samsung Korea

745 Vizualizări