Comisia Europeană aprobă sprijinul public de 431 de milioane de euro pentru un transport mai curat în orașele germane

Comisia Europeană aprobă sprijinul public de 431 de milioane de euro pentru un transport mai curat în orașele germane

Comisia Europeană a marcat planurile germane de a sprijini adaptarea ulterioară a vehiculelor diesel și comerciale municipale și comerciale în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat. Măsura ar trebui să contribuie la reducerea emisiilor de oxizi de azot cu 1450 de tone pe an, limitând în același timp denaturările concurenței.

Comisarul Margrethe Vestager, responsabil de politica în domeniul concurenței, a declarat: „Combaterea poluării aerului este una dintre cele mai mari provocări ale Europei. Astfel, aceste trei scheme oferă un stimulent pentru operatorii de vehicule din Germania de a investi în vehicule mai curate în cele mai poluate orașe germane. Un bun exemplu pentru modul în care statele membre pot depune eforturi pentru a introduce măsuri care să reducă poluarea aerului, în conformitate atât cu normele noastre, cât și cu obiectivul european comun pentru un aer mai curat pentru toți „.

Cele trei scheme de sprijin pe care Germania intenționează să le înființeze, cu un buget total de aproximativ 431 de milioane de euro, vor sprijini modernizarea vehiculelor municipale și comerciale (cum ar fi vehiculele de curățat, camioanele de gunoi și vehiculele de transport) echipate cu motoare diesel. Sprijinul public va fi disponibil în peste 60 de municipalități, unde limitele naționale pentru emisiile de oxizi de azot (NOx) au fost depășite în 2017 și vor acoperi atât costurile sistemelor de modernizare, cât și instalarea acestora.

Măsurile fac parte din Programul „Programul aerului imediat pentru 2017-2020” (Sofortprogramm Saubere Luft 2017-2020) al Guvernului Federal German, care urmărește reducerea cât mai rapidă a emisiilor de oxizi de azot. Modernizarea va viza un număr mare de vehicule, în municipalitățile germane care vor beneficia de scheme, în prezent existând peste un milion de vehicule municipale și comerciale grele și ușoare echipate cu motoare diesel. Sprijinul planificat de modernizare ar trebui să conducă la o reducere substanțială a emisiilor de oxizi de azot într-o perioadă foarte scurtă de timp, îmbunătățind calitatea aerului și sănătatea publică, în special în orașe.Foto: mobilitate.eu

644 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *