Colaborare intre Schneider Electric si Autodesk

Rueil-Malmaison, Franta & SAN FRANCISCO Schneider Electric, specialistul global in managementul energiei si Autodesk Inc., lider mondial in dezvoltarea de aplicatii si servicii software 3D pentru proiectare, inginerie si divertisment au anuntat semnarea unui Memorandum de Acord conform caruia, Schneider Electric si Autodesk planifica sa colaboreze in vederea imbunatatirii practicilor actuale pentru managementul ciclului de viata al constructiilor cu ajutorul tehnologiei Autodesk Building Information Modeling (BIM).

Ca parte a colaborarii, cele doua companii analizeaza modalitati prin care isi pot completa reciproc punctele forte pentru a face cladirile mai eficiente energetic, de la proiectare si constructie, trecand prin fazele de exploatare, si pana la sfarsitul perioadei de utilizare a acestora. Colaborarea poate include noi solutii si servicii in domeniul managementului energiei, automatizare de constructie si control, precum si de gestionare a spatiului de lucru.

Eforturile comune au ca scop combinarea expertizei Schneider Electric in distributia energiei electrice si in solutiile de administrare a cladirii si energiei cu portofoliul de aplicatii software Autodesk pentru proiectare si constructie ce au la baza tehnologia BIM, precum Autodesk Revit si Autodesk BIM 360.

Astazi, la nivel global, cladirile consuma aproximativ 40% din energie, 25% din apa, 40% din resursele disponibile si emit aproximativ o treime din emisiile de GES. Cladirile rezidentiale si comerciale consuma aproximativ 60% din energia electrica. Cu toate acestea, cladirile ofera, de asemenea, cel mai mare potential in reducerea semnificativa a emisiilor de GES*. Trecerea spre procesele digitale BIM  este un mod de a obtine mai multe case si cladiri eficiente din punct de vedere energetic, oferind flexibilitate mai mare si sustenabilitate pe termen lung.

BIM este un proces care incepe prin crearea unui model inteligent 3D in vederea captarii, explorarii si mentinerii informatiilor despre cladiri asociate cu procesele de planificare, proiectare si constructie si operatiunile. Informatiile din model se mentin coordonate si coerente pe toata durata proiectului si sustin simularea, analiza si colaborarea in vederea luarii unor decizii mai bune.

Comunicat: http://www.schneider-electric.com/

996 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *