Cluj: Primele autobuze electrice sosesc în primăvara anului 2018

Solaris Bus & Coach a semnat contractul pentru livrarea autobuzelor electrice la Cluj Napoca. Astfel, grupul de țări în care pot fi văzute autobuze electrice de la Solaris va fi completat de România. Conform contractului, flota de autobuze din Cluj-Napoca poate fi echipată cu până la 30 de autobuze electrice Solaris Urbino 12. Călătorii vor putea să se bucure de prima călătorie pe noile autobuze în primăvara anului 2018.

Acordul-cadru semnat între Solaris și autoritățile de la Cluj-Napoca include livrarea a până la 30 de autobuze electrice în următorii trei ani. Între timp, un contract separat va fi semnat de fiecare dată pentru livrarea anuală. Prima comandă formată din 10 autobuze va fi livrată în următoarele nouă luni. Proiectul este parțial fondat de Programul de Cooperare Româno-Elvețiană. Compania CTP Transport, care are deja 40 de autobuze articulate Solaris în flota sa, va fi operatorul vehiculelor nou livrate.Solaris Urbino electric de 12 metri va fi alimentat de un motor electric livrat de un producător polonez – Medcom. Vehiculele pentru operatorul român vor fi echipate cu un motor central de 160 kW și baterii de tracțiune de 200 kWh. Implementarea autobuzelor electrice în flotă presupune investiții în infrastructura de încărcare care va include 11 stații de încărcare rapide și 2 bazate pe pantografe.

Autobuzele pentru Cluj-Napoca vor fi echipate cu aer condiționat, sistem de monitorizare externă și internă. Acestea vor permite, de asemenea, pasagerilor să utilizeze conexiunea gratuită de internet Wi-Fi.

Foto: Solaris Bus

885 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *