Cluj Napoca va achiziționa alte 18 autobuze electrice cu finanțare prin PNRR

Solaris Urbino 12 în Cluj Napoca

Municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria Comunei Florești – Cluj, a depus proiecte în valoare de peste 14 milioane EURO pentru achiziționarea a 18 autobuze electrice și 47 stații de reincărcare pentru vehicule electrice, anunță primarul municipiului, Emil Boc.

Proiectul „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare” a fost depus pentru finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante).

Prin dezvoltarea sistemului care utilizează autobuze electrice în transportul public urban în municipiul Cluj‐Napoca se urmărește:
– Scăderea emisiilor poluante de CO2 produse de transportul public urban datorită unei
eficienței energetice ridicate;
– Reducerea nivelului de zgomot și îmbunătățirea purității aerului, pentru adoptarea
actualelor norme și directive ale UE;
– Reducerea consumului de resursele primare din combustibili fosili;
– Exploatarea sustenabilă a flotei de transport urban de călători;
– Creșterea gradului de confort al călătorilor.
Obiectivul municipalității este ca până în 2028, întreaga flotă de transport public care circulă în Cluj-Napoca să fie alcătuită din mijloace de transport nepoluante.

Foto: mobilitate.eu

Începând cu 3 mai 2022, Mobilitate.eu a lansat Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde puteti vedea noutati in timp real despre proiectele de infrastructura si mobilitate din România și din afară și vă puteți inscrie pentru a discuta pe baza acestora și puteti contribui cu informatii despre orice tema de interes din domeniul mobilitatii. Inscrierea si calitatea de membru sunt gratuite si nelimitate, singura conditie fiind respectarea unui regulament simplu si usor de parcurs.1.317 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *