Primul metrou ușor Citadis X05 începe la testarea și punerea în funcțiune în Sydney

Primul metrou ușor Citadis X05 începe la testarea și punerea în funcțiune în Sydney

Primul vehicul de metrou ușor (LRV) Citadis X05 a intrat în faza de testare și punere în funcțiune pentru proiectul Sydney Light Rail, marcând o etapă importantă în finalizarea rețelei.
CBD și South East Light Rail este o nouă rețea de metrou ușor pentru Sydney, aflată în prezent în construcție. Traseul de 12 kilometri va cuprinde 19 stații, de la Circular Quay de-a lungul străzii George până la Gara Centrală, prin suburbiile de la Surry Hills până la Moore Park, apoi spre Kensington și Kingsford via Anzac Parade și Randwick via Alison Road și High Street.

Atunci când rețeaua va fi pe deplin operațională, LRV-urile vor funcționa în cupluri de 67 de metri care vor avea o capacitate de până la 450 de persoane, echivalentul a până la nouă autobuze standard. Rețeaua va avea o capacitate de transport de până la 13.500 de pasageri pe oră, ceea ce va asigura o mai mică congestie pe drumurile din Sydney și o perioadă de călătorie mai scurtă și sigură pentru navetiști.Pasagerii au fost plasați în centrul dezvoltării acestui nou vehicul, cu accent pe mobilitatea și confortul la bord. Citadis X05 include uși duble pentru îmbunătățirea accesului și a fluxurilor de călători, ferestre mari, zone multifuncționale, iluminare cu LED-uri ambientale și cele mai înalte niveluri de siguranță, inclusiv monitorizarea CCTV, interfoane de urgență și cele mai recente sisteme auxiliare pentru informații despre pasageri și informații de călătorie în timp real.

Impactul asupra mediului va fi minimizat prin creșterea eficienței energetice obținută prin utilizarea frânării electrice, a motoarelor cu magnet permanent, a luminilor cu LED-uri, a aerului condiționat pe bază de senzori și a utilizării vopselelor pe bază de apă și a materialelor nepericuloase pentru construcții. Fiecare vehicul este 99% reciclabil la sfârșitul duratei sale de viață (30 de ani).

Foto: Alstom – Citadis X05

684 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *