Mobilitate

Un nou traseu de ciclism va conecta Budapesta și Lacul Balaton

Cele două mari destinații turistice din Ungaria, Budapesta și Lacul Balaton, vor fi în curând legate printr-un nou traseu special dedicat bicicletelor. Proiectul ar putea oferi un impuls major pentru turism și pentru ciclism în Ungaria în general. Începutul proiectului a fost confirmat de Péter Cseresnyés, secretar de stat la Ministerul Inovării și Tehnologiei (ITM), într-o recentă conferință de presă de la Sofiok, care a marcat începutul unui alt ciclu important; reconstrucția “Balaton Bringakör” (Cercul de Ciclism Balaton).

După mai mulți ani de pregătire, au început lucrările de renovare a Cercului de Ciclism Balaton; un traseu de biciclete de peste 200 km in jurul lacului Balaton. Ultima lună a ajuns la finisarea primilor 42 km de circuit. Lucrările vor fi reluate la sfârșitul lunii august a acestui an, odată ce vârful sezonului turistic va fi încheiat. Finalizarea lucrărilor la Cercul de Ciclism, care va costa aproximativ 50 de milioane de euro, este planificată pentru primăvara anului 2021.

In acest an vor incepe lucrarile pe un traseu dedicat bicicletelor intre Balaton si Budapesta. Traseul se întinde pe o distanță de peste 110 km, de la capitol prin Etyek, Székesfehérvár până la Lacul Velence până la Lacul Balaton. Prima secțiune, de la Budapesta până la Etyek, va costa 30 de milioane de euro. Lucrările vor începe în acest an și urmează să fie finalizate până în 2020.Foto: mobilitate.eu

113 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *