China – Până în 2025 se va ajunge la 50.000 km de linii de mare viteză care vor lega toate orașele importante

China - Până în 2025 se va ajunge la 50.000 km de linii de mare viteză care vor lega toate orașele importante

Consiliul de Stat din China anunță că a conturat un sistem modern de transport cuprinzător în timpul celui de-al 14-lea plan cincinal (2021-25) într-o circulară emisă la 18 ianuarie 2022. Conform circularei, până în 2025, sistemul cuprinzător de transport va avea o dezvoltare integrată cu o rețea de facilități îmbunătățită, servicii de transport mai eficiente și echipamente tehnice mai avansate.

Peste 95 la sută din orașele cu o populație de peste 500.000 de locuitori vor fi acoperite cu rețeaua feroviară de mare viteză, cu trenurile care circulă cu 250 de kilometri și mai mult pe oră. Între timp, liniile principale de transport și transportul cerealelor, mărfurilor energetice și minereurilor vor fi mai sigure cu utilizarea pe scară largă a instalațiilor curate cu emisii scăzute de carbon pentru a reduce emisiile.

Până în anul 2035, o rețea națională cuprinzătoare de transport convenabilă, economică, eficientă, fiabilă, ecologică și avansată va fi practic finalizată. Pentru a construi o rețea de transport de înaltă calitate, se vor depune eforturi pentru a îmbunătăți pasajele de transport majore și pentru a construi noduri de transport cuprinzătoare și integrate, cu mai multe straturi, care să acopere orașele cheie și sistemele hub de transport de pasageri și marfă.

În plus, națiunea va construi o rețea feroviară modernă și va îmbunătăți rețelele de drumuri cu autostrăzi secundare și de deasupra ocupând 70% din sistemul național de autostrăzi din regiunea de vest. De asemenea, sunt planificate o rețea îmbunătățită de transport pe căi navigabile și o rețea de aviație extinsă.

Circulara evidențiază rolul principal și de sprijin al transporturilor în dezvoltarea și protecția teritoriului, în special în strategiile regionale majore, dezvoltarea regională coordonată și revitalizarea rurală.

În acest scop, transportul integrat urban-rural și drumurile și aeroporturile din zonele de frontieră vor fi îmbunătățite. De asemenea, se va stabili un sistem modern de transport în clusterele urbane și zonele metropolitane, se arată în circulară.

Vor fi implementate servicii de transport premium, inclusiv servicii de călătorie pentru pasageri, servicii eficiente de transport de marfă și servicii poștale moderne de livrare.

Circulara solicită aplicarea aprofundată și accelerată a tehnologiilor inteligente, subliniind integrarea internetului, big data, inteligența artificială, blockchain-urile și industria transporturilor.

În plus, deschiderea și cooperarea la nivel înalt sunt de mare importanță în domeniul transporturilor, se subliniază circulara.

Națiunea va promova în continuare infrastructurile interconectate cu țările vecine, va construi căi ferate și autostrăzi în zonele portuare și canalele fluviale de graniță și va intensifica lucrările la pasajele de transport terestru către Rusia, Mongolia, Asia de Sud-Est, Asia de Sud și Asia Centrală.

Dezvoltarea de înaltă calitate a trenurilor de marfă China-Europa și lanțurile logistice internaționale securizate sunt, de asemenea, enumerate în circulară.

Foto&info: www.gov.cn/CRRC252 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *