CFR SA a eliminat 239 de restricții de viteză în primul semestru al acestui an

Ceferiștii din România transmit o scrisoare deschisă ca semnal de alarmă pentru politicieni

Compania Natională de Căi Ferate “CFR” SA informează că în primul semestru al acestui an, în cadrul programului de întreținere și reparații curente la infrastructura feroviară, din totalul de 490 de restricții existente pe întreaga rețea feroviară s-au eliminat 239 de restricții de viteză, din care 171 de restricții pe cele 8 magistralele feroviare.

Activitatea de întreținere și reparații curente la infrastructura feroviară, care are drept scop îmbunătățirea condițiilor de transport pe calea ferată, prin restabilirea vitezei de circulație și creșterea capacității de expoloatare, este susținută financiar din transferuri bugetare, cu o alocație financiară aferentă anului 2019 în valoare de 196 de milioane de lei și din fondurile proprii ale companiei, cu alocație aferentă anului curent în valoare de 162,6 milioane de lei, rezultate finale ale lucrărilor de întreținere și reparații curente find influențate de procentele de finanțate asigurate.

Lucrările de întreținere și reparații curente pentru ridicarea restricțiilor de viteză, finalizate în primele șase luni ale acestui an, au fost executate atât în regie proprie, dar și cu firme specializate, pe raza celor 8 sucursale regionale de căi ferate – București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Galați și Constanța, CFR SA

Din punct de vedere al magistralelor feroviare, menționăm faptul că din cele 171 de restricții de viteză (RV) eliminate, 106 de restricții s-au ridicat pe magistralele București – Timișoara (Magistrala 900), București – Episcopia Bihor (Magistrala 300) și Brașov – Curtici (Magistrala 200), 65 de restricții fiind eliminate pe magistralele 500 (București – Vicșani), 400 (Brașov – Satu Mare), 600 (Tecuci – Ungheni), 700 (București – Galați) și 800 (București – Mangalia).

Menționăm faptul că numărul de restricții de viteză reprezintă o valoare dinamică, prin care se reflectă starea infrastructurii feroviare la un moment dat, numărul acestor restricții fiind influențat atât de gradul de degradare intempestivă a unor elemente ale infrastructurii și de lucrările de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare aflate în derulare, lucrări care se desfășoară pe o perioadă determinată și care necesită introducerea de restricții tehnologice.

Pentru continuarea programul de întreținere și reparații curente, la nivelul celor 8 sucursale regionale CF sunt în derulare în prezent alte 31 de contracte pentru lucrări de întreținere și reparații în vederea ridicării restricțiilor de viteză pe linii și aparate de cale din stații (de exemplu stațiile Ploiești Sud, Craiova, Coțofeni, Gugești, Buzău, Mărășești, Cotești), dar și pe intervale de stații, și aici menționăm intervalele CF: Meri – Lainici, Monor Gledin – Râpa de Jos – Deda, Bonțida – Iclod, Suceava – Suceava Vest, Palas – Port Constanța și Constanța – Mangalia.

“Prin lucrările anuale de întreținere și reparații curente derulate pe rețeaua feroviară ne propunem să menținem un ritm constant în programul companiei de îmbunătățire a capacităților de exploatare oferite operatorilor de transport de călători și de marfă, program care vizează creșterea vitezei de circulație și a gradului de siguranță pe infrastructura feroviară publică, a declarat Constantin Axinia, Director General al CFR SA.


Foto: mobilitate.eu

1.192 Vizualizări

3 thoughts on “CFR SA a eliminat 239 de restricții de viteză în primul semestru al acestui an

  1. prin „s-au ridicat restrictii de viteza” inseamna „acum se poate circula cu 160 km/h” ?!
    Intreb pentru ca au existat restrictii de 60 de kilometri si de ridicat, se poate ridica la 90 km/h.

    Oricum, prea putin mediatizate realizarile CFR din ultima perioada de timp, cu toate reparatiile facute, cale de rulare, restaurari de locomotive/vagoane, reparatii poduri/podete, licitatie pentru alea 40 de garnituri noi.

    !! Vagoanele reparate sunt deja bataia de joc a calatorilor europeni care nu au invatat sa foloseasca toaleta sau mananca seminte.
    Din pacate solutia ar fi toalete care sa se curete singure, ca altfel, e jale. Si nu tine de categoria sociala, ca si in corporatii este la fel de oribil.

    1. E nevoie de o ampla actiune pe toata CF ca sa ridice si in acelasi timp nici sa nu se mai introduca. Abia liciteaza faza SF…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *