CFR SA licitează studiul pentru proiectul de modernizare al semnalizării feroviare ce va fi finanțat prin PNRR

CFR SA licitează un amplu studiu pentru proiectul de modernizare al semnalizării feroviare ce ar putea fi finanțat prin PNRR

CFR SA a lansat licitația pentru „Studiu de fezabilitate pentru ”Sporirea eficienței economice și a siguranței feroviare prin creşterea nivelului de centralizare al instalaţiilor de semnalizare feroviară” (5 loturi)”, în valoare de 5 milioane lei și un termen de realizare de 10 luni de la semnarea contractului. Fondurile pentru aceasta licitație sunt asigurate din sursele proprii ale CNCF „CFR” S.A., la capitolul „Alte cheltuieli de investiții”, subcapitolul „Cheltuieli pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, a studiilor de fezabilitate şi a altor studii aferente obiectivelor de investiții”, prevăzute în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2021-2022.

Totuși, proiectul ar putea fi implementat cu finanțare PNRR, după ce prezentul studiu va identifica și prezenta opțiunea investițională optimă atât din punct de vedere tehnico economic cât și operațional pentru atingerea obiectivelor generale și specifice, ținând cont de conformarea acesteia la cerințele tehnice de interoperabilitate prevăzute de regulamentele UE și naționale. Realizarea obiectivului de investiții ”Sporirea eficienței economice și a siguranței feroviare prin creşterea nivelului de centralizare al instalaţiilor de semnalizare feroviară” asigură implementarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Pilonul I – Tranziția verde, Componenta C4 – Transport sustenabil din PNRR, respectiv „Centralizări electronice și electrodinamice”.

Astfel, cele 5 loturi vizate sunt:

1. Lot 1 – Studiu de Fezabilitate pentru „ Sporirea eficienței economice și a siguranței feroviare prin creşterea nivelului de centralizare al instalaţiilor de semnalizare feroviară pe raza Sucursalelor Regionale CF București și Craiova”
2. Lot 2 – Studiu de Fezabilitate pentru „Sporirea eficienței economice și a siguranței feroviare prin creşterea nivelului de centralizare al instalaţiilor de semnalizare feroviară pe raza Sucursalelor Regionale CF Timișoara și Cluj”
3. Studiu de Fezabilitate: Sporirea eficienței economice și a siguranței feroviare prin creşterea nivelului de centralizare al instalaţiilor de semnalizare feroviară pe raza Sucursalei Regională CF Brașov.
4. Studiu de Fezabilitate: Sporirea eficienței economice și a siguranței feroviare prin creşterea nivelului de centralizare al instalaţiilor de semnalizare feroviară pe raza Sucursalelor Regionale CF Iași și Galați.
5. Studiu de Fezabilitate: Sporirea eficienței economice și a siguranței feroviare prin creşterea nivelului de centralizare al instalaţiilor de semnalizare feroviară pe raza Sucursalei Regionale CF Galati.

De asemenea, tronsoanele vizate sunt:

CFR SA licitează un amplu studiu pentru proiectul de modernizare al semnalizării feroviare ce ar putea fi finanțat prin PNRR

Obiectivele specifice la care contribuie realizarea serviciului, la nivelul CNCF „CFR” SA, sunt următoarele: furnizarea unui set de programe de investiţii care au drept obiectiv direct modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale, îmbunătăţirea siguranţei feroviare și dezvoltarea capacităţii instituţionale a CNCF „CFR” SA pentru pregătirea şi gestionarea proiectelor de investiţii finanţabile prin programul PNRR. Obiectivele specifice la care contribuie realizarea serviciului, pentru fiecare dintre sectoarele de cale ferată și stațiile din cele 5 loturi sunt:
a)creşterea productivităţii şi reducerea costurilor de exploatare în domeniul conducerii traficului prin creșterea gradului de centralizare a instalațiilor de semnalizare;
b)eficientizarea operațiunilor din nodurile feroviare pentru asigurarea unor conexiuni mai rapide cu alte rute feroviare din zonă prin integrarea instalațiilor de semnalizare în centre de management al traficului;
c)creșterea nivelului de siguranță a traficului feroviar prin modernizarea instalațiilor mecanice

Foto: mobilitate.eu619 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *