CFR SA achiziționează peste 700 de relee KF1-80 pentru instalațiile CED și BLA

CFR SA anunță ridicarea tuturor restircțiilor de viteză pe secția București – Ploiești Triaj

CFR SA a lansat licitația pentru „Relee electrice”, în forma unui acord cadru pentru 48 de luni cu o valoare maximă de până la 2,5 milioane lei. Sursa de finanţare este din fondurile proprii ale CNCF ”CFR” SA / buget de stat , titlu bugetar „Întreținere și funcționarea/exploatarea infrastructurii feroviare publice”, repartizate Direcției Instalații la capitolul „Cheltuieli materiale”. Ofertele pot fi depuse până la data de 28.04.2022, urmând ca atribuirea să aibă loc până pe 24.08.2022.

Conform anunțului publicat de CFR SA pe SEAP „Principalele instalaţii de semnalizare feroviară – instalaţiile de centralizare electrodinamică (CED) şi instalaţiile de bloc de linie automat (BLA), au în componenţa lor relee electromagnetice de tip KF1-80, aflate în permanentă stare de funcţionare. Releele sunt utilizate în schemele funcţionale pentru prelucrarea sigură a informaţiei şi realizarea comenzilor şi controalelor, defectările acestora conducând la deranjamente şi afectarea siguranţei circulaţiei. În prezent majoritatea releelor au depăşit durata normală de funcţionare, unele dintre ele utilizându-se în instalaţii de peste 45 de ani. Acest fapt a condus la îmbătrânirea materialelor constructive şi scăderea performanţelor tehnice. O mare parte a acestor relee funcţionează în condiţii limită de ambianţă, fiind montate în dulapuri exterioare de aparataj. Se constatată frecvent în cadrul reparaţiilor, că elemente componente ale acestora nu mai corespund din punct de vedere funcţional, fiind necesară înlocuirea lor cu relee noi. Totodată, s-au produs numeroase furturi şi devastări la instalaţiile de semnalizare, printre elementele cele mai afectate de furturi şi devastări fiind și releele KF1-80 din dulapurile instalațiilor BLA.
Menținerea parametrilor normali de funcționare ai instalațiilor de semnalizare prin lucrări de întreținere și reparații, necesită înlocuirea releelor KF1-80 vechi care nu mai corespund din punct de vedere funcţional și care nu se mai pot repara din cauza uzurilor, precum și refacerea stocului de rulaj în cazul releelor furate, cu relee noi cu caracteristici și performanțe tehnice identice. Cantitatea minima si maxima a acordului cadru Relee KF1-80 – minim 40 buc. – maxim 725 buc. Cantitatea minima si maxima a celui mai mare contract subsecvent Relee KF1-80 – minim 10 buc. – maxim 185 buc. Se vor încheia contracte subsecvente, în limita fondurilor alocate prin BVC Direcției Instalații. Frecvența contractelor subsecvente: maximum 1 contract subsecvent/an.”

Releele vor fi livrare la magazii ale celor 23 de secții de centralizare de pe rețeaua feroviară, din orașele București, Ploiești, Craiova, Roșiori, Târgu Jiu, Timișoara, Arad, Deva, Cluj, Oradea, Dej, Brașov, Alba Iulia, Târgu Mureș, Iași, Bacău, Suceava, Galați, Buzău, Adjud, Constanța și Fetești. Ținând cont de cantitățile estimate, termenele de livrare nu vor depăși 180 zile.327 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *