CFR SA Craiova cumpără erbicid lichid pentru reducerea vegetației pe calea ferată

CFR SA licitează prima etapă pentru modernizarea stațiilor Băile Herculane, Petroșani și Orșova

CFR SA, prin sucursala Craiova, a lansat licitația pentru achiziție de erbicid pentru reducerea vegetației în zona căii ferate. Astfel, conform SEAP, erbicidul va fi livrat pe raza de activitate a secţiilor: L1 Piteşti, L2 Roşiori, L3 Rm. Vâlcea, L4 Dr. Tr. Severin, L5 Tg. Jiu, L6 Craiova și Magazia Centrala de Marfuri Craiova. Ofertele pot fi depuse până la data de 21.03.2022, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 21.06.2022. Valoarea estimată a erbicidului este de 276 mii lei.
Sucursala RCF Craiova are în administrare un număr de 1.729 km de linie curentă CF interoperabilă și linie curentă neinteroperabilă. De-a lungul căii ferate se află multă vegetație ierboasă și arbustiferă care afectează vizibilitatea semnalelor, abornelor kilometrice și hectometrice, vizibilitate în stațiile CF, circulația și deplasarea materialului rulant, efectuarea lucrărilor de întreținere și intervenție la calea ferată, sănătatea personalului implicat prin existența unor plante alergenice (ambrozia). Deși se intervine în permanență pentru înlaturarea vegetației pe cale mecanică, prin tăiere și îndepartare, acestea regenerează rapid.

Ca urmare se impune folosirea unei metode mai eficiente pentru combaterea vegetației pe terasamentul căii ferate, cum ar fi erbicidarea. Aceasta implică utilizarea unor substanțe, erbicide cu capacitate totală de distrugere a vegetației pe termen lung. Erbicidul folosit să fie cu acțiune sistemică (să distruga în totalitate planta), cu aplicare postemergentă (când planta are 20-40 cm înalțime), cu acțiune remanentă (cât mai îndelungată) și neselectiv (să aibă acțiune distructivă asupra unui număr cât mai mare de specii aparținând florei spontane de pe terasamentul căii ferate). Obiectul contractului il constituie achizitia de erbicid lichid sistemic neselectiv cu acțiune totală cu substanță activă “Glifosat acid 360g/L” = 5.600 litri, conform anunțului de pe SEAP.

Foto: mobilitate.eu464 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *