CFR SA lansează lucrările de modernizare a peroanelor și zonelor pietonale ale gării din Sibiu

CFR SA lansează lucrările de modernizare a peroanelor și zonelor pietonale ale gării din Sibiu

CFR SA a semnat cu Swietelsky Constructii Feroviare SRL contractul pentru modernizarea zonelor pietonale, a peroanelor și pasajelor din gara Sibiu, cu o valoare de 9,9 milioane lei și un termen de execuție de 11 luni de la demararea lucrărilor. Șantierul deja se pregătește de deschidere, CFR SA predând mare parte din amplasament constructorilor.

Tunelul, peroanele, copertinele din statia cf Sibiu, precum si instalatiile aferente acestora (instalatii electrice, sanitare, subtraversari, telecomunicatii), aflate într-o stare avansata de degradare, fac obiectul achizitiei executiei lucrarilor pentru obiectivul ,,Reabilitarea tunelului pietonal, a peroanelor si copertinelor (între liniile 2-3 si 4-5), retele apa-canalizare din statia cf Sibiu (executie)”.

Având în vedere situatia existenta este necesara realizarea urmatoarelor lucrari:
– refacerea hidroizolatiei si a sapei de protectie la extradosul tunelului pâna sub limita superioara a cuvei metalice în care este asezat si pe zonele laterale ale scarilor de acces.
– demolarea rampelor construite pe scari, refacerea treptelor si contratreptelor, precum si placarea acestora cu acelasi tip de finisaj existent. Pe scarile de acces în tunelul pietonal, respectiv pe scara de acces dinspre peronul de la linia 1 si pe doua scari de acces pe peroanele late (acces 3 si acces 4 spre Cap Y) se vor monta elevatoare pentru persoanele cu dizabilitati.
– colectarea apelor pluviale printr-o retea de drenuri longitudinale fata de tunelul pietonal, în zona liniilor 2,3 si 4 cu descarcarea lor în caminele CP3, CP5, CP9 si CP12 conform planului P1.

Se va reface reteaua de apa potabila pentru alimentarea chioscurilor si fântânilor de pe peroane si se vor amplasa fântâni de baut apa (2 buc. pe peronul dintre liniile 2 si 3, respectiv 2 buc. pe peronul dintre liniile 4 si 5).
– demolarea peroanelor dintre liniile 2-3 si 4-5 si înlocuirea acestora cu peroane noi supraînaltate la +0,55 fata de N.S.S.
– refacerea copertinei tunelului pietonal, adiacenta cladirii de calatori
– demolarea copertinelor existente si înlocuirea acestora cu copertine metalice.
– refacerea suprastructurii liniilor 2, 3, 4 si 5, în zona tunelului pietonal.
– extinderea instalatiilor de informare a publicului calator si de supraveghere video.
– realizarea instalatiilor de iluminat pentru peroane, copertine si tunel pietonalFoto: Andrei Marian

2.390 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *