CFR Călători a lansat licitația PNRR pentru modernizarea a 6 vagoane de dormit

CFR Călători licitează servicii pentru repararea capitală a 60 de vagoane de dormit seria 71-31

CFR Călători a lansat licitația pentru „Servicii de modernizare vagon de dormit și achiziție servicii de mentenanță vagon de dormit modernizat”, în valoare de 9,6 milioane euro. Contractul intră în vigoare la data semnarii de catre părţi şi este valabil 144 luni de la semnarea acestuia, perioadă ce include efectuarea serviciilor de modernizare pentru toate cele 6 vagoane având ca dată de referinţă data de 1 Iulie 2026 pentru execuţia şi livrarea ultimului vagon din modernizare, în vederea încadrării în intervalul stabilit pentru derularea PNRR, urmată de o perioadă de 9 ani (108 luni) pentru asigurarea execuţiei serviciilor de mentenanţă pentru ultimul vagon ce va fi livrat din modernizare.

Vagoanele modernizate, seria nu este marcată în anunțul pe SEAP, vor avea 7 cabine cu câte 3 paturi, 4 cabine cu câte 2 paturi și grup sanitar, 1 cabină de serviciul, 2 toalete pe culoar, o cabină de duș, un culoar principal și o zonă de magazie. Vagoanele nu vor fi destinate persoaneloc cu dizabilități în fotolii rulante.

Cantitatea contractului sectorial de prestare ce urmeaza a se achizitiona este astfel:
– Servicii de modernizare vagon de dormit – 6 bucati;
– Servicii de Mentenanță vagon de dormit modernizat – 10.305.900 km

În stabilirea cantitatii serviciilor de mentenanţă a vagoanelor modernizate ce urmeaza a se achizitiona, exprimata in kilometri, s-au avut in vedere urmatoarele considerente: – pentru fiecare vagon modernizat un parcurs mediu zilnic de 550 km/zi si o utilizare anuala de 347 zile/an, adică 190.850 km/an; – număr vagoane modernizate la care se efectuează servicii de mentenanţă: 6 vagoane; – durata efectuării mentenanţei la vagoanele modernizate: 9 ani pentru fiecare vagon, Rezultând un parcurs total estimat pentru 6 vagoane modernizate în 9 ani de 10.305.900 km.

Ofertele pot fi depuse până la data de 03.07.2023, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 03.01.2024.

Foto: mobilitate.eu

1.464 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *