CFR Călători va lansa o nouă licitație pentru continuarea modernizării ICOL a 30 de locomotive EA 5100kw

CFR Călători va lansa o nouă licitație pentru continuarea modernizării ICOL a 30 de locomotive EA 5100kw

Cu o primă licitație lansată și atribuită în anul 2018, CFR Călători a semnat cu Reloc Craiova un contract cadru pentru modernizarea a 40 de locomotive EA 5100kw cu instalație ICOL. În cadrul contractului au fost realizate 9 locomotive, ultimele două fiind încă în lucru, urmând să fie livrate până în luna august. Mobilitate.eu a transmis CFR Călători o solicitare de informații despre următoarele serii de modernizări, compania spunând că este necesară o nouă licitație, după aprobarea bugetului companiei pe anul 2021. Astfel, compania spune:

Mobilitate.eu – Cand va fi semnat un nou contract in baza acordului cadru, fiind ramase 31 de locomotive de realizat?
Nu va fi încheiat un nou contract în baza acordului-cadru, deoarece acordul-cadru a expirat din luna aprilie 2021.

Mobilitate.eu – Pentru cate locomotive va fi semnat un nou acord cadru?
Programul de modernizare a acestui tip de locomotive – 5100 KW se va relua după aprobarea Bugetului de venituri și cheltuieli CFR Călători, prin organizarea unei noi proceduri de achiziție și semnarea acordului-cadru cu ofertantul câștigător. În noul acord-cadru se va prevedea modernizarea unui număr de maximum 30 de locomotive.

În prezent compania operează 7 locomotive din această serie, una la depoul Timișoara, 5 la depoul Bucuresti Calatori, una la depoul Suceava, dar există deja varianta detașării la depoul București Călători cel puțin în perioada sezonieră, urmând ca ultimele două locomotive să fie repartizate depourilor Timișoara si București Călători.Foto: mobilitate.eu

1.100 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *