Căile Ferate din Moldova achiziționează 12 locomotive GE Evolution
Transport

Căile Ferate din Moldova achiziționează 12 locomotive GE Evolution

Căile Ferate din Moldova (CFM) au selectat GE Transportation pentru a livra 12 locomotive din seria Evolution, precum și piese, instruire și servicii. Acesta este primul contract de locomotive noi din Moldova pentru GE Transportation și marchează un pas important în care țara urmărește să-și actualizeze flota actuală la trenurile de marfă care transportă în principal cereale și minereuri, precum și la trenurile de pasageri.

Conceput pentru condițiile de funcționare de cale largă ale regiunii CSI, locomotiva TE33AC este echipată cu un motor Evolution Series cu 12 cilindri, cu o putere de 4000 de cai, care respectă standardele UE3A, oferind o putere mare, productivitate sporită, flexibilitate sporită, fiabilitate în operațiunile de transport greu. În comparație cu flota moldovenească veche, TE33AC poate reduce în mod semnificativ emisiile nocive, economisește costurile cu combustibilul și petrolul și crește timpul între reviziile de întreținere.

“Disponibilitatea și fiabilitatea sunt factori vitali pe măsură ce încercăm să modernizăm flota noastră pentru a aduce bunuri și resurse critice pe piață”, a declarat Iurii Topala, directorul CFM. “Cu aceste locomotive noi GE, vom beneficia în plus de economii semnificative de combustibil, deoarece vom putea folosi o singură locomotivă pentru trenuri, în loc de două pe care le folosim astăzi pentru a transporta aceeași cantitate de marfă”.

Tranzacția face parte din proiectul mai larg pentru restructurarea și reorganizarea întreprinderii de stat Căile Ferate Moldova și include finanțare din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, a Băncii Europene de Investiții și a Uniunii Europene.

“Suntem onorați să fim selectați de Căile Ferate Moldovenești pentru această investiție importantă în infrastructură”, a declarat Gokhan Bayhan, directorul general al GE Transportation, Rusia / CSI, Europa, Orientul Mijlociu și piața nord-africană. “Cu această comandă, GE Transportation va avea peste 1.000 de locomotive care operează în opt țări din regiune, aducând performanțe noi și productivitate acestor economii vibrante”.

Componentele locomotivelor vor fi produse în SUA în 2019 și apoi expediate pentru fabricarea regională, cu livrare finală anticipată în 2020.Foto&info: GE Transportation

544 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *