Cel mai mare pod maritim din lume va avea stații pentru încărcarea mașinilor electrice

Stațiile de încărcare a vehiculelor electrice vor fi construite pe o insulă artificială aflată pe traseul podului care leagă Hong Kong, Zhuhai și Macao, cel mai mare pod maritim construit vreodată. Reprezentanții China Southern Power Grid au declarat că cele 550 de stații, cu o investiție de 90 de milioane de yuani (13 milioane USD), vor fi finalizate și puse în folosință la sfârșitul anului 2017. Ele vor ajuta la facilitarea dezvoltării ecologice a transportului cu autovehicule personale.

Stațiile pot fi utilizate pentru încărcarea diferitelor tipuri de vehicule electrice, cum ar fi autobuzele de transport public, autocarele, autobuzele regionale și taxiurile electrice. Vor exista 429 stații de încărcare DC și 121 stații de încărcare AC.

A durat șapte ani pentru construcția podului în formă de Y, care va fi deschis la sfârșitul anului. Acesta va reduce timpul de călătorie între Hong Kong și Zhuhai de la trei ore la doar 30 de minute, integrând viitor alte orașe în regiune. Structura principală măsoară 29,6 kilometri, constând într-o secțiune de 22,9 kilometri și un tunel subteran de 6,7 km. Lungimea totală a podului este de 55 kilometri.

Foto: Flickr – Sean Russell

757 Vizualizări