Canadian National Railway își optimizează operațiunile pentru a deveni mai ecologice și durabile

Canadian National Railway își optimizează operațiunile pentru a deveni mai ecologice și durabile

Fiind una dintre cele mai eficiente și mai ecologice metode de a transfera bunuri, feroviarul are un potențial enorm de a reduce impactul transportului asupra mediului prin oferirea de soluții de transport durabile astăzi și în viitor. Utilizarea transportului feroviar ca modalitate de transport ecologică, eficientă și eficientă din punct de vedere al costurilor este deosebit de convingătoare pe măsură ce ne îndreptăm spre o economie curată și pe măsură ce inovarea continuă să satisfacă producția pentru a aduce pe piață produse mai curate și mai ecologice. Canadian National Railway oferă și câteva exemple legate de optimizarea operațiunilor.

Paleții din lemn sunt realizați din deșeuri de lemn comprimat, cum ar fi rumeguș, coajă, etc., pentru ca apoi să fie utilizați ca biocombustibil pentru încălzirea rezidențială, instituțională sau industrială. Peletii din lemn vin din Canada in Europa, Marea Britanie si Asia. În prezent, paleții din lemn reprezintă aproximativ un procent din rețeaua electrică din Marea Britanie. CN lucrează îndeaproape cu clienții pentru a furniza soluții pentru lanțul de aprovizionare pentru a transporta paleții din lemn din uzine nord-americane către clienți din întreaga lume, în căutarea unei soluții mai durabile de combustibil regenerabil.

Litiul este un metal moale, alb-argintiu, utilizat în industria farmaceutică, ceramică, lubrifianți, sticlă rezistentă la căldură și în bateriile litiu-ion. De la sistemele electronice de acasă, până la vehiculele electrice și chiar sistemele de stocare a energiei pentru sursele regenerabile de energie (cum ar fi soarele și vântul), bateriile litiu-ion contribuie la reducerea dependenței societății de combustibilii fosili, reducând totodată emisiile de carbon. CN oferă soluții pentru lanțul de aprovizionare pentru producătorii de concentrat de litiu din America de Nord pentru a continua să răspundă cererii globale de baterii litiu-ion.

Metanolul oferă o alternativă pentru combustibilii pe bază de petrol, cum ar fi benzina, și este utilizat pentru motoarele cu combustie internă (cum ar fi cele din mașini) fie ca atare, fie ca este amestecat cu alți combustibili pentru o performanță optimizată. De asemenea, metanolul poate fi utilizat ca alternativă energetică mai curată în producția de produse industriale și de consum, reducând necesitatea folosirii combustibililor fosili în fabrici. CN transportă metanul de la fabrici la clienții din Canada și SUA, precum și în porturile destinate exportului în Asia.

Turbinele eoliene transformă energia cinetică a vântului în energie electrică, care alimentează domenii, ferme, operațiuni comerciale, industriale și multe altele. Potrivit Canadian Wind Energy Association, energia eoliană furnizează în prezent aproximativ 6% din cererea de energie electrică din Canada, generând suficientă energie pentru a satisface nevoile a peste trei milioane de case canadiene. Datorită dimensiunii lor mari, cu o înălțime de cel puțin 262 ft, formă și greutate unică, CN transportă turbinele eoliene ca sarcină dimensională folosind echipamente specializate pentru produse grele și produse supradimensionate.


Foto&info: Canadian National Railway

1.092 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *