Călătorii feroviari europeni vor avea loc asigurat la următorul tren posibil în cazul întârzierilor sau pierderilor conexiunilor

Călătorii feroviari europeni vor avea loc asigurat la următorul tren posibil în cazul întârzierilor sau pierderilor conexiunilor

În cadrul unui „Acord privind continuarea călătoriei (AJC)”, 15 companii feroviare europene, BLS, ČD, CFL, DB, DSB, NS, ÖBB, Renfe, SBB/CFF, SJ, SNCB/NMBS, SNCF, SŽ, Trenitalia, ŽSSK, au convenit ca pasagerii feroviari care pierd un tren de legătură și își pierd rezervarea locului din cauza unei întârzieri, să fie transportați cu următorul tren posibil fără a fi taxați suplimentar, dacă pot prezenta o confirmare de întârziere. Companiile feroviare implicate în acord au pus în aplicare procedurile relevante și, în special, informațiile care trebuie furnizate călătorilor. Această soluție a fost dezvoltată de Comitetul Internațional de Transport Feroviar (CIT) ca parte a Ticketing Roadmap, o inițiativă sectorială lansată de Comunitatea Companiilor Europene de Căi Ferate și Infrastructură (CER) pentru a îmbunătăți serviciile feroviare internaționale pentru pasageri.

Cesare Brand, Secretar General al CIT, a declarat: „AJC este un alt pas important spre îmbunătățirea experienței clienților în transportul feroviar internațional; Scopul este ca toate căile ferate implicate să adopte acest acord. Pasagerii ar trebui să ia de la sine înțeles o soluție simplă, din sectorul european, pentru întreruperile conexiunii.”

Alberto Mazzola, director executiv al CER, a declarat: „Toți membrii CER în septembrie 2021 au căzut de acord să ofere pasagerilor până în 2025 o experiență perfectă în căutarea, selectarea, cumpărarea și utilizarea serviciilor feroviare, inclusiv prima și ultima milă, cu acces la informații în timp real și achiziționarea de bilete și îndrumarea în caz de întrerupere a călătoriei. Odată cu Acordul CIT privind continuarea călătoriei, sectorul feroviar avansează cu un pas concret. Vor urma mai multe, și în ceea ce privește investițiile, după ce Modelul Deschis de Vânzări și Distribuție (OSDM) – dezvoltat în cadrul Uniunii Internaționale a Căilor Ferate (UIC) – este recunoscut de instituțiile europene și transpus în continuare în reglementări tehnice.”

594 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *