Căile ferate din Ucraina au pus în circlație primul tren Skoda modernizat în uzinele de reparații de la Kiev

Căile ferate din Ucraina au pus în circlație primul tren Skoda modernizat în uzinele de reparații de la Kiev

Căile ferate din Ucraina, Ukrzaliznytsia, au lansat în ultima zi a anului 2021, noul tren modernizat total, din vechea serie Skoda EJ 675. Trenul a fost modernizat total în cadrul uzinelor PJSC „Kyiv Electric Locomotive Repair Plant”, în parteneriat cu Skoda, în cadrul unui proiect care își propune să ducă la final modernizarea flotei de trenuri și vagoane care circulă în Ucraina. Trenul modernizat va circula pe ruta Kiev – Lviv, tranzitând stații importante precum Vinnitsa și Ternopil.

Trenul modernizat este dotat cu prize USB pentru fiecare scaun, mese pentru locurile principale, rampe și locuri pentru transportul persoanelor cu dizabilități, suporturi pentru biciclete, sisteme de supraveghere video, aer condiționat, ventilație optimizată, alarme de incendiu și stingere incendiu, precum și toalete vidate. În procesul de modernizare întreg interiorul a fost înlocuit total, precum și sistemele de frânare și tracțiune au fost de asemenea modernizate.

Trenurile din seria UZ 675 au fost produse de Skoda Transportation Ucraina, Škoda Vagonka, în perioada 2011-2012, fiind produsă o serie formată doar din două trenuri, achiziționate cu ocazia pregătirilor pentru UEFA Euro 2012. Cele două trenuri au fost retrase din circulație în anul 2018, intrând în proces de modernizare în 2019, al doilea tren urmând să revină de la modernizare în prima parte a anului 2022.

Trenurile au o putere de 4000 kW cu 8 motoare de 500 kW și o capacitate totală de 636 locuri, dintre care 46 la clasa 1. Trenurile au viteza maximă de 160 km/h.

Foto&info: Ukrzaliznytsia1.111 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *