Căile ferate rusești și turce au un potențial semnificativ de cooperare odată cu creșterea volumelor de marfă transportată

Transporturile de containere pe Căile Ferate Ruse au crescut cu 15,4% în 2019

Oleg Belozorov, directorul executiv și președintele Consiliului de Căi Ferate Ruse, și Ali Ishan Uigun, CEO al Căilor Ferate de Stat din Turcia (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) au ținut o întâlnire la Moscova.

Cei doi șefi ai companiei au remarcat o creștere a volumului de marfă între Rusia și Turcia, volumul total de trafic expediat între cele două țări în rețeaua deținută de Căile Ferate Ruse în 2018 a fost de 20,2 milioane de tone. În plus, 95.000 de douăzeci de metri Unitățile echivalente (TFU) constând în containere generale de export-import și tranzit au fost livrate anul trecut între Rusia și Turcia, cu 22,9% sau cu 18 000 TFU mai mult decât în 2017.

De asemenea, directorii executivi au subliniat că căile ferate din Rusia și Turcia au un potențial semnificativ de a implementa proiecte comune.

„Ritmul comerțului dintre Rusia și Turcia este în creștere, dar cred că, în calitate de companii feroviare, încă nu am decis cu privire la cea mai bună modalitate de a realiza întregul potențial al cooperării noastre – trebuie să punem în aplicare acest lucru pe cât posibil”, a spus Oleg Belozorov.

Potrivit șefilor Căilor Ferate Ruse și Căilor Ferate de Stat din Turcia, acest lucru va fi facilitat de stimulente tarifare, precum și de dezvoltarea infrastructurii coridorului internațional de transport între Baku în Azerbaidjan – Tbilisi în Georgia – Kars în Turcia. Părțile au convenit că acest lucru ar reduce timpul de livrare a mărfurilor și va crește atractivitatea rutei, atrăgând astfel volumele necesare de trafic. Toate acestea ar contribui la crearea unui serviciu de containere obișnuit, care va conecta Turcia la sistemul coridoarelor eurasiatice din partea de est a țării.

Oleg Belozorov și Ali Ishan Uigun au discutat, de asemenea, cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale și au convenit asupra necesității de a acorda o atenție specială standardizării și digitalizării sectorului feroviar la nivel internațional.Foto&info: RZD

133 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *