Căile Ferate Ruse sunt gata să extindă cooperarea cu administrațiile feroviare din SCO

Russian Railways și Japonia au ajuns la un acord pentru trenuri de containere Japonia – Rusia – Europa

În ianuarie-august 2019, transportul de marfă în rețeaua feroviară rusă între Rusia și țările Organizației de Cooperare Shanghai (SCO) a crescut cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut și a însumat 109,3 milioane tone, a declarat directorul executiv și Președintele Consiliului de Căi Ferate Ruse, Oleg Belozorov. Belozorov a luat cuvântul la o ședință a șefilor administrațiilor SCO din capitala Kazahstan Nur Sultan, la 19 septembrie 2019.

„Această dinamică indică existența unei relații stabile și benefice reciproc în spațiul SCO, atât între administrațiile feroviare, cât și comunitatea de afaceri. Suntem pregătiți să o susținem și să ne extindem cooperarea în ceea ce privește căile ferate”, a spus el.

Compania ajută întreprinderile oferind reduceri de 50% la transportul unui număr de mărfuri exportate în țările SCO și de 55% în transporturile de containere de tranzit. Implementarea proiectelor de infrastructură contribuie, de asemenea, la dezvoltarea cooperării. Un potențial semnificativ de creștere a traficului este deschis prin implementarea programelor de investiții pe scară largă pentru modernizarea liniilor principale Baikal-Amur și Trans-Sib, precum și prin abordările porturilor maritime din sudul și nord-vestul Rusiei.

Oleg Belozorov a declarat că Compania este pregătită să extindă cooperarea membrilor SCO în ceea ce privește dezvoltarea ingineriei și a infrastructurii, inclusiv țări din Europa, Orientul Mijlociu, Asia, Africa și America Latină. De exemplu, documentația tehnică pentru proiectul de modernizare a liniei feroviare Nagpur-Secunderabad din India a fost elaborată pentru a crește viteza pasagerilor la 200 km / h.

„RZD International a finalizat acum pregătirea studiului de fezabilitate pentru acest proiect și abia așteptăm decizia de la partea indiană”, a declarat CEO-ul companiei feroviare ruse.
Căile Ferate Ruse sunt, de asemenea, interesate să se alăture activității grupului de lucru Sino-Kirgiz-uzbek la proiectul de construcție pentru linia Uzbekistan-Kirgizistan-China. Împreună cu omologii săi uzbeki, Compania lucrează la problema participării la proiectul de electrificare a site-ului Bukhara-Urgench-Khiva.Foto&info: RZD

462 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *