Căile Ferate Ruse sunt interesate de creșterea transporturilor feroviare prin Mongolia

Căile Ferate Ruse sunt interesate de creșterea transporturilor feroviare prin Mongolia

Oleg Belozerov, directorul executiv și președinte al Consiliului Căilor Ferate Ruse și Amarzhargalyn Gansuh, secretarul Consiliului de Securitate Națională din Mongolia, au discutat problemele actuale privind cooperarea ruso-mongolă în ceea ce privește dezvoltarea căilor ferate, precum și programul pentru crearea unui coridor economic Rusia-Mongolia-China.

Oleg Belozerov și-a exprimat sprijinul față de propunerea mongolă de a transfera funcțiile de coordonare a programului de dezvoltare al coridorului autorităților de transport. El a menționat că în acest an ar fi necesar să se elaboreze un plan de acțiune comun de ansamblu adecvat.

La rândul său, Holdingul Căilor Ferate Ruse a început deja implementarea practică a proiectului de dezvoltare a coridorului central. Acesta a aprobat măsurile prioritare pentru un program de modernizare și dezvoltare pe termen lung până în 2030, care prevede o revizuire majoră a liniei până în 2020 și reînnoirea flotei de locomotive a căilor ferate Ulan Bator.

Potrivit lui Oleg Belozerov, planul de dezvoltare a coridorului feroviar central poate fi completat de proiectul Zuunbayan-Hangi. Construcția acestei linii, cu participarea Căilor Ferate din Ulan Bator și crearea unui nou punct de trecere a frontierei, va permite o redistribuire a fluxurilor de marfă, reducând astfel sarcina la intersecția de frontieră existentă la frontiera mongol-chineză.

„O măsură foarte utilă este decizia parlamentului Mongoliei, Marea Adunare a Statului, de a compensa impozitele accizelor plătite anterior de Căile Ferate Ulan Bator pentru a plăti datoriile pentru împrumuturile japoneze. Această activitate trebuie finalizată pentru a crește atractivitatea investițională a feroviar „, a declarat șeful Căilor Ferate Ruse.

Belozerov a lucrat separat pe indicatorii de performanță ai căilor ferate Ulan Bator, observând că în 2018 compania a transportat o cantitate record de 25,7 milioane de tone de marfă, o creștere de 13,2% față de anul 2017. În 2018, traficul de tranzit prin Mongolia a crescut cu 9% în anul precedent și s-au ridicat la 3,37 milioane de tone.

„Suntem extrem de interesați să continuăm creșterea traficului de tranzit prin Mongolia. Credem că acordul interguvernamental încheiat în iunie 2018 privind condițiile de tranzit va facilita circulația exporturilor mongolă prin porturile rusești din Orientul Îndepărtat”, a spus Oleg Belozerov.

Șeful Căilor Ferate Ruse a adăugat că Compania a fost gata să ofere toată asistența necesară pentru organizarea transporturilor de încercări ale cărbunelui mongol către porturile Far Eastern din Rusia și a pus în aplicare condiții tarifare atractive pentru a facilita astfel de transporturi.


Foto: pixabay

745 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *