Căile Ferate Ruse au prezentat primul tren electric rusesc cu conducere automată

Căile ferate ruse au achiziționat 23 de trenuri suburbane și mai multe vagoane în prima parte a anului 2019

Maxim Akimov, viceprim-ministrul Federației Ruse, și Oleg Belozerov, directorul executiv și președinte al Consiliului de Căi Ferate Ruse, au făcut o excursie de testare pe primul tren electric rusesc fără mecanic Lastochka, în cadrul Salonului Feroviar Internațional PRO // Circulaţie. EXPO. Proba a avut loc la inelul de cale ferată experimentală din Shcherbinka din Moscova Mare.

„Ceea ce am văzut astăzi este rezultatul unei descoperiri tehnologice majore. Aceasta poate fi numită o descoperire tehnologică fără nici o îndoială, deoarece a fost realizată de inginerii noștri din centrele noastre tehnice, la Căile Ferate Ruse, împreună cu un număr mare de parteneri diferiți, care au furnizat soluția, în timp ce Căile Ferate Ruse a acționat ca centru de asamblare. Acesta este cu adevărat un pas tehnologic în viitor „, a declarat Maxim Akimov, comentând impresiile sale despre călătorie.

„Astăzi este o zi istorică pentru căile ferate din Rusia. Ne-am apropiat de tehnologia fără mecanic. Aș dori să vă mulțumesc tuturor dezvoltatorilor. Am folosit doar sisteme ruse. Mai mult, pot spune că suntem cu un an înaintea străinilor. Căile ferate ruse încearcă să introducă tehnologia de conducere fără mecanic, în primul rând pentru că va oferi un nivel crescut de siguranță și fiabilitate a transportului, în special pentru pasageri „, a spus Oleg Belozerov.

Compania Russian Railways Holding dezvoltă sisteme pentru trenuri fără mecanic la diferite instalații de infrastructură și, prin urmare, se adaptează treptat materialului rulant, infrastructurii stației și instalațiilor tehnologice cu echipamente speciale pentru monitorizarea la distanță și controlul traficului. În anul următor, o serie de teste urmează să fie efectuate pentru a testa tehnologia în mișcare în regim automat sub controlul șoferilor, deși în acest stadiu nu sunt planificate deplasări de încercare cu pasagerii.

Șeful companiei a menționat, de asemenea, că mecanicii nu ar trebui să se îngrijoreze de faptul că munca lor nu va mai fi necesară. „Funcționalitatea lor se va schimba oarecum, dar monitorizarea sistemelor va rămâne în continuare cu persoana. Vom transforma totul împreună.”

Pentru a funcționa în modul automat, pe Lastochka au fost instalate echipamente speciale pentru poziționarea trenului pe infrastructură, comunicarea cu centrul de control și detectarea obstacolelor. Trenul este în stare să circule în conformitate cu orarul în modul fără pilot și încetinește automat atunci când detectează un obstacol pe șine.

Trenul electric ES2G Lastochka poate fi controlat automat, dar și manual atât din cabină de către mecanic, cât și din centrul de control al transportului de către operator. Centrul de control este proiectat pentru a controla funcționarea trenurilor fără pilot și pentru a lua decizii în caz de situații de urgență. Operatorul-mecanic poate, de exemplu, transfera trenul de la controlul automat în modul de la distanță și poate controla direct mișcarea, dacă este necesar.

În viitor, tehnologiile fără mecanic, dacă sunt adoptate inițiative legislative adecvate, pot fi introduse pe liniile de cale ferată cu un volum mare de trafic și un interval de tranzit scăzut între trenurile de pasageri, de exemplu, pe inelul central al Moscovei, precum și în stațiile de marfă pentru locomotive de manevră.Foto: RZD

1.257 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *