Căile ferate din Cehia achiziționează 50 de locomotive Siemens Vectron Multi System

Căile ferate din Cehia achiziționează 50 de locomotive Siemens Vectron Multi System

Căile Ferate Cehe anunță că au comandat 50 de locomotive multisistem Vectron MS de la Siemens Mobility. Contractul include și service pentru 15ani. Cu o viteză maximă de funcționare de 230 km/h, locomotivele sunt potrivite pentru operațiuni pe linii convenționale, precum și pe liniile de mare viteză în trafic transfrontalier rapid de pasageri. Livrarea va începe din decembrie 2025.

„Suntem încântați de încrederea acordată de Căile Ferate Cehe și de cea mai mare comandă Vectron de până acum din Republica Cehă. Pentru prima dată, locomotivele noastre sunt potrivite și pentru servicii pe linii de mare viteză cu o viteză maximă de 230 km/h. Căile ferate cehe vor fi astfel echipate ideal pentru a oferi transport feroviar flexibil, durabil și transfrontalier. Cu contractul de service suplimentar, vom garanta și disponibilitatea operațională a locomotivelor”, a declarat Michael Peter, CEO al Siemens Mobility.
„Avem o experiență foarte bună cu locomotivele Vectron de la Siemens. În prezent operam 18 locomotive, iar altele sunt folosite de filiala noastră ČD Cargo. Credem că următoarea generație de Vectron cu o viteză maximă de 230 km/h va câștiga referințe la fel de pozitive. Le vom implementa împreună cu 20 de trenuri ComfortJet și pot rula și cu Railjet-urile noastre cehe”, a declarat Michal Kraus, vicepreședinte al Consiliului de administrație al ČD și director general adjunct pentru întreținere.

Locomotivele pentru Căile Ferate Cehe vor fi fabricate la uzina Siemens Mobility din München-Allach. Acestea încorporează soluția de unitate de bord Siemens ETCS Trainguard 100/200/300 și sunt echipate pentru operare în Republica Cehă, Germania, Austria, Polonia, Slovacia și Ungaria. Căile Ferate Cehe intenționează să opereze locomotivele pe liniile Praga – Hamburg, Praga – Viena – Graz și Praga – Budapesta. Locomotivele Vectron sunt cele mai moderne locomotive pentru transportul de pasageri din Europa și asigură cea mai mare flexibilitate datorită unui portofoliu extins de omologări pe țară.

Foto&info: Siemens Mobility465 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *