Căile Ferate din Cehia cumpără 50 de vagoane de ultimă generație Viaggio Comfort

Căile Ferate din Cehia cumpără 50 de vagoane de ultimă generație Viaggio Comfort

Căile ferate cehe (České dráhy – ČD) au comandat 50 de vagoane Viaggio Comfort de la un consorțiu al companiei Škoda Transportation și Siemens. Livrarea primelor vagoane este planificată în termen de 32 de luni. Siemens va fi responsabil pentru inginerie, producția de caroserii, livrarea boghiurilor și punerea în funcțiune dinamică, precum și autorizarea. Škoda va prelua asamblarea finală electrică și mecanică și punerea în funcțiune statică și va furniza convertizoare auxiliare și dulapuri de comandă. Valoarea totală a comenzii este de aproximativ 115 milioane de euro.

ČD va reînnoi și va extinde oferta de servicii principale cu noile vagoane, care se bazează pe platforma Siemens Viaggio Comfort. Aceste vagoane au fost utilizate anterior și în trenurile populare și de succes ale companiei ČD Railjet. Noua ofertă a fost concepută ca un sistem deschis care va permite o funcționare flexibilă a vagoanelor pe baza cererii variate pe rutele pe care le deservesc.

Vagoanele, care funcționează ca trenuri cu cinci unități, vor avea cuplaje cu tije semi-rigide și conexiuni de pasaj etanșe la presiune. Fiecare capăt al trenului dispune de un cuplaj standard UIC care permite acestora să funcționeze cu diferite tipuri de vagoane și locomotive.

Trenurile sunt configurate după cum urmează: Scaunele de primă clasă se află în vagonul final, urmate de o vagonul multifuncțional cu scaune de clasa a doua, un punct de informare și un compartiment pentru conductori. Există trei spații pentru scaune cu rotile, stații de încărcare pentru scaune cu rotile electrice, o toaletă dedicată și un lift electric pentru intrarea și ieșirea din vagon. Pentru familiile cu copii, o zonă va fi dotată cu un cinematograf, un spațiu de joacă pentru copii și o masă de schimbare a scutecului. Spațiu pentru opt biciclete este de asemenea planificat. Două alte vagoane de clasa a doua urmează, plus vagonul final, pentru pasagerii de clasa a doua. Trenul are o lungime totală de 132 de metri, 330 de locuri cu recepție WLAN, prize de putere și porturi USB, și o viteză maximă de 200 kilometri pe oră. Vagoanele moderne și spațioase sunt dotate cu aer condiționat.Foto&info: Siemens

1.450 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *