Căile Ferate Austriece instalează puncte inovative pentru monitorizarea trenurilor

Căile Ferate Austriece instalează puncte inovative pentru monitorizarea trenurilor

Dacă un tren este în mișcare, sistemele de măsurare speciale, cunoscute sub denumirea de „train-running checkpoints”, monitorizează trenurile de marfă pe toată durata călătoriei și sună alarma dacă apar nereguli și, prin urmare, se poate periclita siguranța.

Sistemele de ultimă oră sunt echipate cu senzori proiectați pentru a măsura forța de încărcare și roțile, precum și cu detectoarele de deraiere și de impact. În plus, măsurarea temperaturii lagărelor de osie ale vagoanelor, a discurilor de frână și a jantelor de roată este măsurată. Camerele de rețea monitorizează în mod constant profilul trenului din toate părțile, din stânga, din dreapta, de sus și din diagonală din lateral.

Sistemul măsoară sarcini pe roți în intervalul de viteză de la 5 la 250 km / h, de exemplu. Dacă un punct de trecere a trenului detectează nereguli în trecerea unui tren, dispeceratul de control a serviciului de tren primește imediat o alertă și contactează conducătorul trenului în cauză. Departamentul de Infrastructură al Căilor Ferate Federale Austriene (ÖBB) va construi un total de 47 de puncte de monitorizare a trenurilor până în 2023. În acest sens, va funcționa în cele din urmă unul dintre cele mai mari proiecte de echipament de monitorizare a trenurilor din Europa. Opt sisteme sunt în prezent în proces de operare.Foto&info: Rail Cargo Austria

350 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *