Bulgaria modernizează 6 stații de cale ferată pe linia Sofia – Burgas

Bulgaria modernizează 6 stații de cale ferată pe linia Sofia – Burgas

îȘase stații cheie de-a lungul uneia dintre cele mai aglomerate căi ferate din Bulgaria, Sofia-Burgas, urmează să fie modernizate, a anunțat ministrul Transporturilor, Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Rossen Jeliazkov, care a lansat implementarea proiectului „Reconstrucția Căii Ferate din Stara Zagora”, estimat la o sumă totală de 11 milioane de leva. Fondurile vor fi alocate pentru dezvoltarea unei infrastructuri inginerești complet noi, cu telecomunicațiile corespunzătoare, precum și modernizarea platformelor și a zonelor înconjurătoare, a declarat ministrul. El a adăugat că în cadrul proiectului stația din Nova Zagora va fi, de asemenea, modernizată. Gările din Iskar, Kazichene, Poduyane și Karnobat vor fi complet renovate.

„Infrastructura este modernizată cu resurse financiare semnificative, care fac parte din solidaritatea europeană. Până acum, în perioadele de programare care au fost realizate sau sunt în curs de implementare, au fost investite aproximativ 6 miliarde de euro în infrastructură”, a spus Jeliazkov.

Următoarea perioadă de programare nu are în vedere o finanțare mai redusă, deoarece scopul este de a dezvolta un transport rapid și ecologic în Europa, genul în care este de fapt calea ferată. În timpul prezentării proiectului, primarul orașului Stara Zagora, Zhivko Todorov, a remarcat că este foarte necesară reconstrucția stației din oraș. „Sunt încântat că suntem în faza finală pentru modernizarea acestei clădiri iconice din Stara Zagora, astfel încât vizitatorii orașului și locuitorii săi să poată profita de această facilitate”.Foto: Siemens

1.251 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *