Municipiul Brașov ar putea avea 26 de troleibuze articulate Solaris

80 de troleibuze Solaris Trollino 18 vor fi livrate la Milano

Licitația organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a ajuns în faza de evaluare a ofertelor tehnice, în cadrul proiectului „Achiziționarea de 26 troleibuze noi cu lungimea de cca.18 m destinate transportului public urban de călători în municipiul Brașov”, lansată în luna octombrie. Astfel, singura firmă care a depus oferte este „SOLARIS BUS & COACH Polonia”, care a livrat autobuze, autobuze electrice și urmează să livreze un lot de troleibuze la Cluj Napoca. Atribuirea contractului trebuie să aibă loc până în primăvara anului 2019.

Principalul factor al atribuirii va fi raportul calitate-preț, cu factorul cel mai bun de evaluare pentru perioada de garanție, „minim 350000 km sau minim 5 ani (care condiție se îndeplinește prima), de la data punerii în exploatare”. Fondurile proiectului sunt asigurate prin Programul Operational Regional – POR.

Conform caietului de sarcini, „Obiectul licitației îl reprezintă achiziționarea de troleibuze, noi și nefolosite, destinate transportului public de călători. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România, în parteneriat cu orașele din România, și cu sprijinul JASPERS, implementează un proiect comun pentru achiziția de material rulant modern cu zero emisii pentru îmbunătățirea transportului public urban și facilitarea tranziției de paradigmă în direcția mobilității urbane durabile. Proiectul este cofinanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Proiectul vizează exclusiv reînnoirea materialului rulant pe rute actualmente în operare. Troleibuzele vor circula pe rutele 1, 2, 6 și 31 din Municipiul Brașov, conform proiectului aprobat pentru finanțare europeană.Foto: Andrei Marian

1.769 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *