Au fost predate amplasamentele pentru modernizarea căii ferate între Brașov – Apața și Cața – Sighișoara

CFR SA transmite că au fost predate amplasamentele pentru modernizarea căii ferate între Brașov – Apața și Cața – Sighișoara.
Modernizarea căii ferate pe cele două subsecțiuni, în lungime totală de aproximativ 86 de km, cuprinde o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară: terasamente, linii C.F, consolidări poduri, podeţe, tuneluri, pasaje superioare, lucrări de energoalimentare, telecomunicaţii, comunicaţii pentru semnalizare, fibră optică, supraveghere video, instalatii electrice, semnalizare, protecţia mediului. implementarea sistemului ERTMS nivel 2, beneficiile finale ale proiectului fiind creșterea vitezei de circulație a trenurilor de călători la 160 km/h, reducerea duratei de călătorie, creșterea gradului de siguranță feroviară și îmbunătăţirea gradului de confort în staţiile de cale ferată.

Contractul, în valoare de 2,9 miliarde lei (fără TVA), este finanțat din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei al Uniunii Europene (85%) și de la Bugetul de Stat, iar perioada de implementare este de 108 luni de la data emiterii ordinului de începere (48 de luni aferente execuției, respectiv 60 de luni pentru garanție).

CFR SA, în calitate de beneficiar, și Asocierea RailWorks au semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare pe subsecțiunile Brașov – Apața și Cața – Sighișoara în luna martie a acestui an, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în luna aprilie.

București, 12 mai 2020Au fost predate amplasamentele pentru modernizarea căii ferate între Brașov – Apața și Cața -…

Posted by CFR Infrastructura on Monday, 11 May 2020Foto: mobilitate.eu

930 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *