Asocierea BRASIG Strabag-Swietelsky va moderniza tronsoanele Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara

Asocierea BRASIG Strabag-Swietelsky a fost desemnată câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, aflate pe secţiunea Braşov – Sighişoara, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulaţia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h.
Contractul de achiziţie publică va fi semnat la finalul perioadei legale de contestaţii.
Sursa de finanţare pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, în lungime totală de 86 de km, este asigurată din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat, iar durata de execuţie va fi de 48 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Contractul prevede o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară: terasamente, linii C.F, consolidări poduri, podeţe, tuneluri, pasaje superioare, linie de contact, sistem de informare a călătorilor, energoalimentare, telecomunicaţii, comunicaţii pentru semnalizare, fibră optică, supraveghere video, instalatii electrice, instalatii sanitare, instalaţii termoventilaţie, apărări de maluri, semnalizare, protecţia mediului.

♦ Secţiunea Braşov – Sighişoara este împărţită în 3 subsecţiuni
◘ Subsectiunea 1. Braşov – Apaţa (km 170+285,000 – km 208+088,954)
◘ Subsectiunea 3. Caţa – Sighişoara (km 236+157,940 – km 282+842)
◘ Subsectiunea 2. Apaţa – Caţa (km 208+088,954 – km 236+157,940) – în etapa de evaluare a celor 6 oferte depuseInfo: CFR Infrastructura
Foto: Andrei Marian

995 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *