Bozankaya a livrat ultimele două din cele 16 tramvaie noi la Iași

Primăria Iași realizează un nou culoar unic pentru tramvaie și autobuze

Primăria Municipiului Iași anunță că încheiat cu succes o nouă etapă în amplul program de modernizare a transportului public din oraș. Ultimele două tramvaie achiziționate cu fonduri europene de la compania Bozankaya au ajuns în cursul serii de miercuri, 12 aprilie, în Depoul Companiei de Transport Public. Valoarea totală a achiziției celor 16 tramvaie, făcută prin Programul Operațional Regional (POR), este de aproximativ 168 de milioane de lei, adică circa 33,8 milioane de euro.

Ca și cele 16 tramvaie PESA care circulă deja în Iași și care au costat 163 de milioane de lei, cele 16 tramvaie Bozankaya au o lungime de circa 30 de metri și o capacitate de transport totală de aproximativ 230 de locuri. Tramvaiele au podea joasă și sunt echipate cu instalație de aer condiționat, instalație de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de numărare a călătorilor, instalație audio – video în interior și pentru anunțuri vocale exterioare în stații, instalație pentru echipamentele de ticketing etc.

Pe de altă parte, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), municipiul Iași câștigat deja o finanțare de 211 milioane de lei, adică aproape 43 de milioane de euro, pentru 18 tramvaie noi cu lungimea de 22 de metri.

Foto:mobilitate.eu/info: CTP Iași

446 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *