Bozankaya livrează încă două tramvaie din lotul de 16 pentru Iași

Bozankaya livrează încă două tramvaie din lotul de 16 pentru Iași

Primăria Iași anunță că al patrulea și al cincilea tramvai Bozankaya construite pentru Municipiul Iași au ieșit din fabrică și vor ajunge în Depoul Companiei de Transport Public Iași în cursul săptămânii viitoare. Primele trei vagoane de același tip, provenite de la compania Bozankaya, din Turcia, au fost primite în lunile septembrie, octombrie și decembrie ale anului trecut. Celelalte 11 tramvaie vor ajunge la Iași în cursul anilor 2022 și 2023.

Contractul cu compania turcească Bozankaya Otomotiv Mak. Iml. Ith. Ve Ihr. A.Ş. a fost semnat de primarul Mihai Chirica pe 11 noiembrie 2019. Licitația pentru achiziția celor 16 tramvaie a fost împărțită în trei loturi, corespunzătoare a trei proiecte cu finanțare europeană care includ și lucrări de modernizare a liniilor de tramvai. Valoarea totală a achiziției celor 16 tramvaie este de 167.747.481,3 lei, cu TVA, adică circa 33,95 milioane de euro, așadar 2,12 milioane de euro pentru fiecare vehicul. Valoarea totală a celor trei proiecte europene menționate este 332.579.670,28 lei, aproximativ 63,2 milioane de euro.
Ca și tramvaiele PESA care circulă deja în Iași, cele 16 tramvaie Bozankaya au o lungime de circa 30 de metri și o capacitate de transport totală de aproximativ 270 de locuri. Tramvaiele au podea joasă și sunt echipate cu instalație de aer condiționat, instalație de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de numărare a călătorilor, instalație audio – video în interior, anunțuri vocale exterioare în stații, instalație pentru echipamentele de ticketing etc.

Foto&info: Primaria Iași1.375 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *