Bosch deschide calea afișajelor 3D în vehicule

Bosch deschide calea afișajelor 3D în vehicule

Mai mari, mai atractive din punct de vedere vizual și cu tot mai multe funcții, afișajele digitale devin o caracteristică cheie a cockpits-urilor vehiculelor. Nici șoferii și nici pasagerii nu vor să mai fie fără funcțiile de afișare și control de care se bucură acum pe dispozitive precum smartphone-uri și televizoare. Dar există mai mult decât atât: în cockpits-urile viitoare, afișajele digitale vor juca un rol cheie în interacțiunea dintre șoferi și vehiculele lor. Cu noile sale produse de afișaj 3D, Bosch răspunde la această tendință. Produsele folosesc tehnologia 3D pasivă pentru a genera un efect tridimensional realist care permite atingerea informațiilor vizuale mai repede decât atunci când sunt afișate pe ecrane convenționale. „Afișele devin din ce în ce mai mult sisteme interactive care pot anticipa mai bine nevoile individuale ale șoferilor”, spune Dr. Steffen Berns, președintele Bosch Car Multimedia. „Există un potențial imens de afaceri pentru Bosch aici.” Prognozele sugerează că piața globală a afișajului vehiculelor se va dubla de la 15 miliarde de dolari (13,4 miliarde de euro) la 30 de miliarde de dolari (26,7 miliarde de euro) până în 2025 (sursa: Global Market Insights). Fie că sunt curbate, echipate cu LED-uri organice (OLED), fie configurabile în mod liber – Bosch stabilește regulat indicele pentru afișajele vehiculului.

Ecranele 3D sunt cea mai recentă tendință pentru cockpits-urile vehiculelor. Pe ecranul filmului, un efect 3D servește în principal pentru a îmbunătăți valoarea de divertisment a unui film. Dar într-un vehicul, este un caz diferit. „Adâncimea de câmp a afișajului înseamnă că șoferii pot capta informații vizuale importante mai repede, fie de la un sistem de asistență, fie de la o alertă de blocaje de trafic”, spune Berns. „Alertele care par să scape de pe afișaj sunt mult mai evidente și mai urgente.” Atunci când parchează, în plus, imaginea camerei retrovizoare este mai realistă, permițând detectarea obstacolelor mai devreme. Șoferii pot avea o idee și mai bună despre cât spațiu au rămas între gardul spate și, să zicem, un perete de garaj pentru parcare. Când navigați pe canioanele străzii, acest efect 3D joacă, de asemenea, un rol decisiv, deoarece adâncimea spațială a afișării hărții face imediat clar ce clădire marchează următoarea viraj. Pentru noul său ecran, Bosch folosește o tehnologie 3D pasivă, care funcționează complet fără funcții suplimentare, precum urmărirea ochilor sau ochelarii 3D.

Afișajele vehiculelor sunt supuse unor standarde riguroase de siguranță. Mai ales când vine vorba de fluctuații și vibrații de temperatură, aceste standarde sunt mult mai ridicate decât în cazul electronicelor de consum. De exemplu, afișajele pentru mașini trebuie să funcționeze perfect dacă temperatura este minus 40 sau plus 120 de grade Celsius, iar aceasta pe întreaga durată de viață a vehiculului. Chiar și în caz de defecțiune parțială, șoferii trebuie să se poată baza oricând pe o cantitate minimă de informații vitale. Sistemele de operare Bosch sunt testate minuțios pentru a le face potrivite pentru utilizarea vehiculului.Foto&info: Bosch

406 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *