Bombardier prezintă primul tren Talent 3 electro-hibrid din lume

Bombardier prezintă primul tren Talent 3 electro-hibrid din lume

Fără emisii, eficient din punct de vedere energetic și zgomot redus, noul tren de la Bombardier Transportation, care a fost prezentat publicului pentru prima oară, impresionează cu aceste caracteristici. Noul tren electro-hibrid BOMBARDIER TALENT 3 acționat de baterii este primul de acest gen care intră în traficul de pasageri din Europa în peste 60 de ani. Nu generează nicio noxă sau evacuare și stabilește standardele pentru mobilitatea inteligentă cu valori maxime de 90% în domeniile eficienței și reciclabilității. Este, de asemenea, în jur de 50% mai silențios decât cele mai modern trenuri actuale. Potrivit unui studiu comparativ realizat de Universitatea Tehnică din Dresda, trenul electro-hibrid are în mod clar o marjă în raport cu costurile totale de-a lungul duratei de viață de 30 de ani.

În general, perspectivele trenurilor operate de baterii sunt pozitive. Gama crește proporțional cu evoluțiile continue de capacitate datorate noilor dezvoltări ale bateriilor. Prototipul actual este echipat cu patru baterii de tracțiune Bombardier MITRAC și poate rula în jur de 40 de kilometric fără alimentare, în 2019, următoarea generație de trenuri acționate de baterii va putea acoperi distanțe de până la 100 de kilometri pe căile ferate neelectrice. În 2019, Deutsche Bahn (DB) va începe o probă de 12 luni cu pasageri cu prototipul actual din regiunea Alb-Lake Constance.

Dezvoltarea trenurilor operate de baterii este subvenționată de guvernul federal german în cadrul unui program de inovare pentru electromobilitate cu 4 milioane de euro. Printre partenerii proiectului se numără filiala DB Regio DB ZugBus Regionalverkehr Alb-Bodensee (transportul regional pentru regiunea lacului Constance), Nahverkehrsgesellschaft Baden-Württemberg (Compania regională de transport Baden-Wuerttemberg) și Organizația Națională pentru hidrogen și hidrocarburi Tehnologia celulelor de combustibil) și Universitatea Tehnică din Berlin.Foto&info: Bombardier Transportation

1.430 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *