Bombardier și partenerii din industrie lansează SurferLab pentru noile trenuri inteligente

Bombardier și partenerii din industrie lansează SurferLab pentru noile trenuri inteligente

Bombardier Transportation, împreună cu partenerii săi, producătorul software SME Prosyst, Universitatea Franceză din Valenciennes și Hainaut-Cambrésis (UVHC) au inaugurat SurferLab, laboratorul comun de cercetare și dezvoltare al industriei feroviare. Primul de acest gen din Franța și din sectorul transporturilor, Surferlab se va concentra pe mobilizarea naturii inovatoare și competitive a părților interesate pentru consolidarea legăturilor dintre cercetare și industrie. Laboratorul se află la Universitatea din Valenciennes.Laurent Bouyer, președintele Bombardier Transportation France, a declarat: „Inovarea digitală este în centrul strategiei noastre viitoare și integrarea acestor inovații în produsele noastre reprezintă un pas esențial pentru satisfacerea următoarei generații de nevoi de mobilitate atât pentru pasageri, cât și pentru operatori”.
CFR SA pregateste revizia vagoanelor trenului prezidential
Ziua Armatei Române 2017 sarbatorita în Parcul Carol din Bucuresti
Galerie foto: Parada tramvaielor istorice din Bucuresti
Folosind realitatea augmentată, un tren inteligent poate arăta operatorului starea de operare a diferitelor sale echipamente. În curând, personalul de întreținere va putea să folosească pur și simplu o tabletă pentru a citi diagnosticele pe măsură ce se plimbă de-a lungul trenului, identificând cu ușurință toate sursele de defecțiuni sau slăbiciuni potențiale, precum și accesul la manualul de întreținere al autovehiculului, pentru a vedea dacă echipamentul funcționează corect.

Datorită inteligenței artificiale, trenul va putea, de asemenea, să anticipeze defecțiunile și să transmită diagnosticarea către supraveghetorul flotei. Supraveghetorul flotei poate apoi să comunice direct cu trenul și să organizeze întreținerea folosind un software de recunoaștere vocală.

Susținut de peste 2 milioane de euro în finanțare, SurferLab este dedicat transportului mai sigur și mai inteligent prin cercetarea soluțiilor industriale inovatoare în domeniul tehnologiilor digitale integrate, în special în domeniul întreținerii. Laboratorul comun se va concentra pe trei teme de cercetare: corelarea preventivă conectată, învățarea inteligenței artificiale, precum și proiectarea ciclului de viață al produsului, deoarece se referă la dezvoltarea durabilă.Cercetarea imediată studiază deja fezabilitatea unui vehicul augmentat, un sistem de transport conectat și automatizat capabil să anticipeze și să raporteze problemele tehnice din cadrul vehiculului. Cu scopul de a anticipa următoarea revoluție în domeniul transporturilor, SurferLab este, de asemenea, o structură deschisă. Disponibil pentru oricine lucrează în domeniul transportului, munca laboratorului va implica crearea de sisteme integrate bazate pe inteligența artificială, de exemplu sisteme care optimizează diverse funcții de conducere, de monitorizare și / sau diagnostice utilizate în prezent pe trenuri sau aeronave.
CFR pregatește reabilitarea garii istorice din Curtea de Arges
CFR Marfa castiga un contract în valoare de 29 de milioane de euro pentru transportul carbunelui la CET Govora
CFR Calatori a atribuit contractul pentru reparații la automotoarele Malaxa
SurferLab se bazează pe mai multe brevete existente provenind din colaborarea anterioară între membrii săi fondatori. În regiunea franceză, Hauts-de-France, SurferLab este deja un instrument unic în domeniul transporturilor. Este cofinanțat atât de regiunea Hauts-de-France, cât și de Fondul pentru Dezvoltare Regională al Uniunii Europene. SurferLab este etichetat de clusterul i-Trans și este susținut științific de către CNRS și găzduit de Laboratorul de Control și Automatizare al Industriei, Inginerie Mecanică și Informatică (LAMIH UMR CNRS 8201) la UVHC.

Foto: Bombardier Press

903 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *