Bombardier a prezentat cel mai nou sistem de siguranță și asistență pentru tramvaie
Tehnologie

Bombardier a prezentat cel mai nou sistem de siguranță și asistență pentru tramvaie

Bombardier Transportation a prezentat noul și inovativul său sistem de siguranță pentru vehiculele urbane de transport feroviar la UITP Summitul Global al Transportului Public din Stockholm. Denumit COMPAS (Collision and Overspeed Monitoring and Prevention Assistance System), tehnologia a fost dezvoltată în colaborare cu partenerul de cercetare al Bombardier Transportation, Institutul Austriac de Tehnologie și Misiune încorporată și sporește siguranța pasagerilor și conducătorilor de tramvai.

Christian Diewald, managing director al companiei Bombardier Transportation din Austria, a declarat: “Am finalizat faza de dezvoltare a companiei COMPAS și vom începe în curând evaluarea operațională în două flote de vehicule existente. Sunt deosebit de bucuros că testăm această inovație de siguranță în noile vehicule pentru clienții noștri Wiener Linien din Austria, dar și cu clienții noștri din Blackpool, Marea Britanie “.

COMPAS este singurul sistem al industriei de transport care combină două dintre cele mai solicitate funcții de asistență a vatmanului, o prevenire a depășirii vitezei și un sistem automatizat de detectare a obstacolelor. Este proiectat pentru a asigura că vatmanul menține întotdeauna controlul deplin asupra vehiculului, utilizând datele de cale digitală și odometrul vizual pentru a preveni depășirea limitelor de viteză predefinite, sporind astfel siguranța pentru cei din interiorul și în jurul vehiculului.

Este de așteptat ca noul sistem să primească autorizația de serviciu comercial până la mijlocul anului 2020, cu funcții suplimentare, cum ar fi autonomia sporită a autovehiculelor, care să permită funcționarea automată în depouri, planificată pentru o viitoare integrare.

COMPAS se bazează pe sistemul de asistență pentru detectarea obstacolelor (ODAS), dovedit de Bombardier, o inovație de siguranță de vârf deja instalată în serviciu începând cu introducerea în Frankfurt, Germania în 2017. În total, sistemul ODAS a fost selectat de cinci operatori de vehicule ușoare.Foto&info: Bombardier

180 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *