Bombardier lansează o noua generație de sisteme de tracțiune, control și soluții de gestionare a energiei MITRAC

Bombardier lansează o noua generație de sisteme de tracțiune, control și soluții de gestionare a energiei MITRAC

La summitul UITP de la Stockholm, Bombardier Transportation a introdus noua sa generație de soluții Bombardier MITRAC, reproiectată pentru a minimiza costurile pe durata ciclului de viață, reducând atât cheltuielile operaționale, cât și investițiile, diminuând impactul negativ asupra mediului și sporind eficiența energetică globală. Noile tehnologii au fost deja demonstrate pe trasee. De exemplu, bateria de tracțiune MITRAC Pulse a fost demonstrată în noul tren cu baterii BOMBARDIER TALENT 3, iar prototipul convertorului de tracțiune MITRAC Power 1500 cu semiconductori din carbură de siliciu (SiC) a fost demonstrat într-un vehicul de metrou BOMBARDIER MOVIA C20 din Stockholm în 2018.

Noul portofoliu BOMBARDIER MITRAC este format din trei segmente: MITRAC Power, MITRAC Pulse și MITRAC Control

Portofoliul MITRAC Power cuprinde întregul sistem de propulsie și echipamente de înaltă tensiune, inclusiv convertoare de tracțiune răcite în aer și răcite cu aer. De exemplu, beneficiile noii tehnologii SiC a convertizorului de tracțiune MITRAC Power 1500 au fost demonstrate într-un prototip de la Stockholm anul trecut. Convertorul realizează reduceri de energie de până la 35%, emisii de zgomot cu 19 dB mai scăzute, o fiabilitate mai mare cu 35% și costuri de ciclu de viață mai mici cu 25%. În întreaga lume, mai mult de 60.000 de convertoare de putere MITRAC și peste 100.000 de motoare MITRAC Power sunt deja în serviciu.

Portofoliul MITRAC Pulse acoperă toate soluțiile de management al energiei, inclusiv produsele de stocare a energiei la bord, cum ar fi bateriile de tracțiune litiu-ion și condensatoarele super. Sistemele de management energetic de la Bombardier oferă soluții pentru creșterea eficienței energetice, reducerea emisiilor de CO2 și reducerea zgomotului. Bateria de tracțiune MITRAC Pulse este folosită în unitatea electrică multiplă BEMU (BEMU) premiată pentru Bombardier pentru operarea fără catenară. Potrivit unui studiu comparativ independent realizat de Technische Universität Berlin (TU Berlin) și Technische Universität Dresden (TU Dresden), trenul cu baterii este cea mai rentabilă și fără emisii de CO2 alternativă la trenurile diesel în ceea ce privește costul total al proprietății întreaga viață de 30 de ani.

Portofoliul MITRAC Control include sistemul dovedit de control și management al trenurilor (TCMS). Ea coordonează fluxul de informații privind vehiculele feroviare și între sistemele de tren și de cale ferată. Cu interfețele standardizate deschise și un sistem integrat de management al flotei, MITRAC Control reduce semnificativ costurile operaționale și de întreținere. Soluțiile MITRAC Control sunt dezvoltate de peste 20 de ani și sunt actualizate permanent. Actualizările recente pentru performanța computerelor includ introducerea aplicației Gigabit Ethernet pentru aplicații feroviare (IEC61375, Ethernet Train Bus (ETB) și Train Data Time Protocol (TRDP). Pe rețeaua feroviară Singapore Downtown Line, software-ul MITRAC Control TCMS a fost instalat și îmbunătățește experiența de călătorie și maximizarea eficienței operaționale prin monitorizarea încărcăturii pasagerilor. Soluțiile MITRAC Control sunt instalate în peste 25.000 de vehicule din întreaga lume.Foto&info: Bombardier

1.084 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *