Bombardier semnează un contract de modernizare a trenurilor pentru proiectul Queensland New Generation Rollingstock din Australia

Bombardier semnează un contract de modernizare a trenurilor pentru proiectul Queensland New Generation Rollingstock din Australia

Bombardier Transportation a anunțat o comandă din partea autorităților din Queensland de a efectua modificări la trenurile pentru proiectul New Rollingstock (NGR) care sunt exploatate în prezent în rețeaua feroviară sud-estică Queensland. Contractul a fost semnat pe 29 martie. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 228 milioane euro, care include proiectarea și livrarea, precum și întreținerea continuă, pe durata parteneriatului public-privat.

Bombardier conduce consorțiul Qtectic contractat pentru a realiza proiectul NGR și va întreprinde lucrările de modificare a trenurilor în conformitate cu specificațiile revizuite de proiect ale autorităților cu partenerul industrial Downer EDI. Acordul dintre Bombardier și Departamentul de Transporturi și Drumuri Principale din Queensland (TMR) va include modulele de toaletă aprobate anterior, actualizate pentru acces îmbunătățit la dizabilități. Modificările vor include, de asemenea, un modul suplimentar adăugat la fiecare tren de șase vagoane pentru a oferi un acces îmbunătățit pasagerilor cu mobilitate limitată. Caracteristicile noilor trenuri includ o capacitate de 964 de pasageri în fiecare tren, instalarea la bord de WiFi, CCTV în întregul tren, afișaje infotainment LCD, module de toaletă noi, 12 spații alocate pentru mijloace de mobilitate și mai multe îmbunătățiri ale experienței pasagerilor.

Proiectul NGR de 4.4 miliarde de dolari este realizat sub parteneriatul public-privat cu guvernul Queensland și a fost acordat companiei Qtectic, care cuprinde Bombardier Transportation, John Laing, Itochu și Aberdeen Standard Investments. Proiectul include proiectarea și livrarea a 75 de trenuri noi de pasageri, construirea unui nou centru de întreținere la Wulkuraka, Ipswich și 32 de ani de întreținere a flotei.


Foto&info: Bombardier

904 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *