Primele tramvaie Bombardier Flexity au intrat în circulație în Viena

Primele tramvaie Bombardier Flexity au intrat în circulație în Viena

Cu un an în urmă, primul set de tramvaie Bombardier a fost predat Wiener Linien. De atunci, experții ambelor companii au lucrat pentru ca FLEXITY să poată începe să funcționeze înainte de Crăciun. Astazi, Bombardier Flexity a fost lansat pe ruta 67 pentru prima data in serviciul pasagerilor.

Mai mult de 70 de vatmani și-au încheiat cu succes pregătirea pentru noul tramvai. Cele două garnituri au realizat deja mai mult de 4.000 de kilometri de testare, pe fiecare kilometru al rețelei Wiener Linien. În timp ce prima dintre cele două garnituri a intrat în exploatare pentru pasageri, al doilea tramvai continuă circulația în teste și pentru școlarizarea vatmanilor.

Un total de 119 tramvaie Bombardier Flexity, între 15 și 23 de bucăți pe an, vor fi livrate până în anul 2025, înlocuind succesiv tramvaiele cu podea înaltă. Wiener Linien investește 562 de milioane de euro în achiziționarea a celor 119 tramvaie și a altor 37 de vehicule suplimentare opționale (în funcție de dezvoltarea rețelei și a pasagerilor), precum și pentru un contract de întreținere cu producătorul Bombardier. Cu o înălțime de intrare de 215 milimetri, Viena va continua să ofere cele mai coborâte tramvaie la nivel mondial în viitor, după ce în trecut a achiziționat Siemens ULF.Foto&info: Wiener Linien

3.246 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *