Bombardier și EuroTunnel au semnat contractul pentru modernizarea trenurilor PAX Shuttle

Bombardier și EuroTunnel au semnat contractul pentru modernizarea trenurilor PAX Shuttle

Ca parte a programului intermediar 2018-2026, Eurotunnel a semnat un contract cu Bombardier Transportation pentru modernizarea a 9 trenuri PAX Shuttle. Compuse în total de 254 de vagoane, fiecare navetă de 800 de metri este alcătuită 4 vagoane cu pasagerii rămași în vehiculele lor în timpul trecerii prin canal timp de 35 de minute. În perioada de 25 de ani de la deschiderea Tunelului de pe Canalul Mânecii, fiecare navetă a călătorit în medie cu 300 de călătorii dus-întors pe lună și a permis celor 236 de milioane de pasageri să călătorească foarte confortabil între Franța și Marea Britanie.

Contractul este evaluat la 150 de milioane de euro (171 milioane dolari SUA) pe o perioadă de șapte ani. Livrările de trenuri modernizate vor începe la mijlocul anului 2022 și vor continua până la mijlocul anului 2026. Echipele de la Bombardier France și Belgia au proiectat și construit inițial aceste vehicule unice în anii 90 și au lansat activitățile Bombardier în Franța. În acest an, compania sărbătorește 30 de ani de la înființarea sa la Crespin în regiunea Hauts-de-France.

Bombardier va fi responsabil pentru modernizarea a 26 de vagoane pe fiecare din cele nouă navete, dintre care 12 vagoane pentru autocare, microbuze, rulote și vehicule cu înălțime mai mare de 1,85 metri, 12 vagoane pentru autoturisme și motociclete, camioane cu încărcătură pe punte, în plus față de două vagoane cu încărcătoare de rezervă. În calitate de consultant tehnic al proiectului, Bombardier va conduce operațiunile de integrare și modernizare, cu excepția încărcătoarelor cu platformă unică, și va conduce la proiectarea tehnică și achizițiile pentru echipamentele de la bord.

Eurotunnel va întreprinde proiectarea și achiziționarea de echipamente-cheie, cum ar fi frânele, ușile, ușile antiincendiu, detecția incendiilor, HVAC și încărcătoarele cu două punți. Eurotunnel va gestiona procesul de omologare a vagoanelor modernizate cu autoritățile competente. Bombardier va furniza suportul tehnic pentru pregătirea documentației necesare.Foto&info: Bombardier

742 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *