Orașul italian Bolzano este primul client pentru noile autobuze cu hidrogen Solaris Urbino 12

Orașul italian Bolzano este primul client pentru noile autobuze cu hidrogen Solaris Urbino 12

Orașul italian Bolzano este primul care a comandat autobuzele cu hidrogen Solaris Urbino 12. 12 autobuze cu hidrogen Solaris vor urma livrarea vehiculelor cu baterii de anul trecut. Contractul include un pachet de service și întreținere de 8 ani. SASA Bolzano va fi primul client care va primi cea mai nouă dezvoltare a Solaris, Urbino 12 cu hidrogen. Energia stocată în hidrogen este alimentată direct în transmisia vehiculului. Tehnologia hidrogenului utilizată pentru generarea de energie va permite autobuzelor să circule distanțe și mai lungi complet fără emisii.

„Bolzano investește puternic în transportul public modern și curat. Sunt foarte fericit că Solaris poate fi o parte din acesta oferind cele mai noi tehnologii cu emisii zero. SASA are deja autobuzele electrice Urbino. Acum, Solaris și Bolzano merg cu hidrogen” spune Petros Spinaris, director general adjunct al Solaris Bus & Coach S.A.

Vehiculele vor fi echipate cu baterii de ultimă generație (60 kW) și Solaris High Power. Bateria este umplută cu energie derivată din hidrogen și prin frânarea regenerativă, dar este posibilă și reîncărcarea acesteia cu ajutorul unei prize de tip plug-in. Completarea transmisiei este o axă cu motoare electrice integrate (2 x 125 kW). Pentru a reduce la maximum consumul de energie, vehiculul va dispune de un sistem de climatizare cu o pompă de căldură CO₂ care permite utilizarea căldurii reziduale din celula de combustie.

Într-o celulă de combustibil pe bază de hidrogen, energia electrică este generată într-un proces numit electroliză inversă și apoi trecut direct pe transmisie. Produsele unice ale reacției chimice care apar în celula de combustibil sunt căldura și aburul. În consecință, vehiculul nu generează nicio substanță nocivă. Hidrogenul este depozitat în rezervoare compozite montate pe acoperiș. Datorită utilizării tehnologiei avansate, autobuzul va fi capabil să acopere până la 350 km cu o singură încărcare.Foto&info: Solaris Bus

568 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *