BNSF a început dezvoltarea de locomotive cu baterii de mare putere

BNSF a început dezvoltarea unei locomotive cu baterii de mare putere

BNSF și partenerii proiectului se dezvoltă și în curând vor începe testarea unei locomotive cu baterii de mare putere. BNSF și alte căi ferate au testat de ani de zile locomotive electrice cu baterii de putere joasă în șantierele feroviare, dar mai ales pentru manevrarea vagoanelor de marfă.

În 2018, BNSF și Wabtec (fosta GE Transportation) și-au unit forțele pentru a începe dezvoltarea unui prototip de locomotive 100% bazată pe baterie-electric care funcționează cu locomotive diesel convenționale pentru a face un sistem hibrid. Testele de performanță ale hibridului vor trebui să înceapă la sfârșitul anului 2020.

Proiectul este susținut de o subvenție de la California Air Resources Board, ca parte a programului său Zero- and Near Zero Emission Freight Units. Odată ce toate echipamentele și sistemele de asistență sunt în funcțiune, planul este de a efectua teste între Stockton și Barstow, California – aproximativ 350 de mile.

Odată dezvoltată pe deplin, locomotiva cu baterii electrice va oferi avantaje de mediu și economii de combustibil pentru întreaga garnitură. În timp ce se află în remiza feroviară, sistemul va închide sau va menține la ralanti celelalte locomotive și va folosi locomotiva electrică cu baterii pentru a reduce emisiile locale și zgomotul.

BNSF a început dezvoltarea unei locomotive cu baterii de mare putere

În următorii câțiva ani, BNSF și Wabtec se așteaptă să învețe multe despre cum să construiască, configureze, funcționeze și întrețină o locomotivă electrică cu baterii. La fel ca trecerea de la locomotive cu abur la motorină-electrică, va fi nevoie de ani de zile pentru a sprijini o flotă cu baterii electrice.

Locomotiva prototip BNSF va folosi o baterie similară cu cea pe care o puteți găsi sub capota unei mașini electrice. Este o unitate de stocare a energiei ion-litiu cu celule care conțin o combinație de nichel, mangan și cobalt. În ceea ce privește dimensiunea și protecția, cu toate acestea, este la o scară total diferită.

Luați în considerare că o baterie electrică standard pentru mașini conține de obicei câteva sute de celule de stocare – fiecare în jurul dimensiunii unei tablete. Prototipul locomotivei va avea o baterie cu aproximativ 20.000 de celule, iar versiunile viitoare pot avea până la 50.000 de celule. De asemenea, celulele trebuie să fie capabile să reziste la mediul înconjurător al unei locomotive. Din exterior, locomotiva cu baterii nu va arăta mult diferit de omologii săi diesel.


Foto&info: BNSF

530 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *