Tramvaiele spre Piața Centenarului cu un pas mai aproape de prima fază a extinderii Birmingham Westside

Tramvaiele spre Piața Centenarului cu un pas mai aproape de prima fază a extinderii Birmingham Westside

Primele piese ale liniilor de tramvai au fost puse de-a lungul Paradise Circus marcând un important pas în extinderea rețelei West Midlands. 46 de metri de cale ferată au fost montați de-a lungul secțiunii curbe a lui A38, care a fost închisă în vara anului 2018 pentru a permite realizarea acestor lucrări esențiale de tramvai. Aceasta înseamnă că linia este deja la jumătatea traseului pentru prima fază a prelungirii, care va merge de la Grand Central la Piața Centenară.

Paradise Circus a fost închis în ambele direcții pentru a facilita construcția liniilor de la Piața Victoriei la Piața Centenary și urmează să fie redeschis mai târziu în cursul acestui an, în prezent având loc testarea, punerea în funcțiune și formarea conducătorilor de tramvai.

Extensia va continua de la Terminalul Central, care a fost deschis pentru serviciul de pasageri în mai 2016. Odată finalizat, Metro va opera între Grand Central și Hagley Road în Edgbaston, îmbunătățind legăturile de transport în inima orașului Birmingham, făcând călătoriile mai rapide și mai accesibile, ajutând la rândul lor întreprinderile și sprijinind mai multe locuri de muncă.

Când se va finaliza complet, cinci noi stații de tramvai vor face legătura spre Victoria Square, Piața Centenary, Brindleyplace, Cinci Căi și Hagley Road, cu acces la atracțiile populare, printre care Muzeul și Galeria de Artă Birmingham, Centrul Internațional de Convenții și Sala Simfonică. Mai mulți oameni vor putea folosi tramvaiul pentru călătoriile de zi cu zi în aceste zone, reducând congestionarea rutieră în centrul orașului, precum și crescând modurile de transport durabile de-a lungul Broad Street și dincolo.

Construcția celei de-a doua faze a rutei, care se așteaptă să se deschidă pentru serviciul de călători în 2021 în timp pentru Jocurile Commonwealthului din 2022, este în curs de desfășurare în urma închiderii zonei Five Ways mai devreme în iunie.


Foto: Midland Metro Alliance

526 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *