BERD oferă un împrumut de 13 milioane de euro pentru achiziția a 72 de troleibuze noi în Mariupol

80 de troleibuze Solaris Trollino 18 vor fi livrate la Milano

BERD sprijină modernizarea transportului public în Ucraina cu un împrumut de până la 13 milioane de euro pentru achiziționarea a 72 de troleibuze cu podea joasă pentru orașul Mariupol. Fondurile, acordate întreprinderii comunale Mariupolske Tramvaino-Troleybusne UPRAVLINNYA (MTTU), vor finanța, de asemenea, piese de schimb și echipamente de întreținere, precum și modernizarea depoului de troleibuz existent și reconstrucția rețelei catenare.

Împrumutul va fi asigurat în întregime de o garanție municipală și va fi completat cu un împrumut de până la 2 milioane EUR din Clean Technology Fund și un grant de 3 milioane EUR din Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership (E5P), la care Uniunea Europeană este cel mai mare contribuitor. BERD va sprijini Mariupol, al doilea oraș ca mărime din regiunea Donețk din estul Ucrainei, în îmbunătățirea calității și eficienței transportului municipal, ca răspuns la cererea tot mai mare. Populația orașului a crescut cu 20% în ultimii ani, datorită sosirii a aproximativ 100.000 de persoane strămutate.

Noua flotă de troleibuze va fi utilizată pe rutele existente și va conecta un cartier izolat în prezent de-a lungul frontului maritim (Boulevardul Morskoy) la rețeaua existentă și va facilita accesul mai ușor al pasagerilor cu carucioare și a celor cu mobilitate limitată, inclusiv persoanele în vârstă și călătorii cu handicap. Investiția băncii va reduce consumul de energie electrică al flotei de troleibuze cu aproximativ 40%, ceea ce va conduce la o reducere a poluării aerului, în special a particulelor, inclusiv a carbonului negru, a CO2 și a oxizilor de azot. Proiectul va sprijini orașul în atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor convenite în cadrul programului Pactul primarilor UE.

BERD va mobiliza alte granturi de asistență tehnică în valoare de 460.000 EUR pentru a sprijini implementarea proiectului și pentru a transforma compania într-o structură mai comercială, inclusiv dezvoltarea unui plan de mobilitate urbană durabilă. Fondurile vor fi acordate de EU Municipal Project Support Facility. Proiectul este implementat în cadrul Ukraine Public Transport Framework, aprobat de BERD în 2015. Facilitatea ajută la înlocuirea transportului municipal îmbătrânit cu un nou material rulant ecologic.

BERD este cel mai mare investitor financiar internațional din Ucraina. De la începutul operațiunilor sale în țară în 1993, Banca a făcut un angajament cumulat de aproape 12,1 miliarde de euro în cadrul a aproximativ 400 de proiecte.Foto: Solaris

1.435 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *