BERD ajută la dezvoltarea rețelei de troleibuze din Dushanbe

BERD ajută la dezvoltarea rețelei de troleibuze din Dushanbe

Populația capitalei Dushanbe va beneficia de un serviciu de troleibuz mai eficient în urma implementării celui mai recent proiect de transport municipal finanțat de BERD.

BERD organizează un pachet de finanțare de 8 milioane USD pentru reabilitarea infrastructurii de troleibuz din oraș. Acesta va acoperi reabilitarea stațiilor de alimentare existente și instalarea cablurilor de alimentare, precum și a firelor și stâlpilor de alimentare a troleibuzului. Pachetul constă dintr-un credit suveran garantat de 5,2 milioane USD și o subvenție de investiții de 2,8 milioane USD de la BERD.

Dushanbe este cea mai mare municipalitate din Tadjikistan cu o populație de peste 800.000 de locuitori. Întreprinderea comună unitară de stat „Troleibuz” servește 7 rute de troleibuz, care transportă anual peste 11 milioane de pasageri. Mai puțin de jumătate din materialul rulant existent este utilizat și doar 28 la sută din autobuze oferă acces la podea joasă.
Investiția se adresează infrastructurii de troleibuz municipal învechită a lui Dushanbe și este concepută pentru a o face mai durabilă. Acesta continuă eforturile Băncii de a reînvia serviciile de troleibuz în Dushanbe ca o alternativă redusă în carbon la transportul public în oraș.Foto&info: BERD

635 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *