BERD susține financiar un operator de transport public privat din Azerbaijan

BERD susține un operator de transport public privat din Azerbaijan

BERD îmbunătățește transportul public în capitala Azerbaidjanului prin susținerea achiziționării a 35 de autobuze noi cu un împrumut de 6 milioane de manhat Azeri pentru Baku, cel mai important centru politic, administrativ, financiar și cultural al țării, cu o populație în jur 3 milioane.

Imprumutul va fi extins la cel mai mare operator de autobuze de pasageri din Baku, Khaliq Faiqoglu LLC, care in prezent ofera peste 20% din serviciile de autobuze din capitala, iar in 2017 singur a transportat peste 100 de milioane de pasageri.

Investiția va sprijini procesul de transformare a lui Khaliq Faiqoglu într-un operator modern de transport urban. Congestionarea și supraaglomerarea au un impact puternic asupra populației din Baku, iar ambele investiții și noi abordări sunt necesare pentru a îmbunătăți situația.

Împrumutul va finanța achiziționarea a 35 de noi autobuze diesel cu podea joasă, care vor respecta pe deplin standardul de emisii Euro 6 al UE pentru vehiculele ușoare pentru pasageri și vehicule comerciale. Acestea vor înlocui autobuzele vechi și vor reduce emisiile anuale de CO2 ale companiei cu 2 853 tone.BERD este un investitor instituțional principal în Azerbaidjan. De la începutul operațiunilor sale în țară în 1992, Banca a investit peste 2,8 miliarde USD în 163 de proiecte în sectorul financiar, corporativ, infrastructură și energetic, cu 58% din investițiile în întreprinderi private.

Foto&info: BERD

1.015 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *