BERD finanțează centrul logistic inovator Railport în Turcia

BERD finanțează centrul logistic inovator Railport în Turcia

Companiile industriale turcești vor obține un nou mod competitiv de transport pe distanțe mari, odată cu construirea primului terminal privat de marfă din țară, Railport. Noul proiect este dezvoltat de compania turcă Arkas Holding, o companie de logistică care integrează transportul maritim, terestru, feroviar și aerian, precum și compania Duisport, furnizor de servicii complete din sectorul logistic. Acesta va fi finanțat parțial prin împrumuturi de 30 milioane USD de la BERD și ICBC Turcia, fiecare. Costul total al proiectului este de 86 milioane USD.

Railport este un concept de afaceri inovator în sectorul transporturilor, care combină mai multe moduri de transport de mărfuri, cum ar fi auto și feroviar. Acesta va fi construit în provincia Kocaeli, un mare centru industrial, și va servi industriile care operează în partea de nord-vest a Turciei, inclusiv capitala Ankara. Noul centru logistic va facilita transportul feroviar de marfă în Turcia și între Asia și Europa și va beneficia de comerțul între țările europene, balcanice și din Asia Centrală prin conexiunea feroviară Baku-Tbilisi-Kars.

Zona terminală va ocupa 26,5 hectare. În prima fază a proiectului, terminalul feroviar va prelua 105.000 TEU – o unitate echivalentă cu douăzeci de metri, măsura standard pentru industria de containere – și 500.000 de tone de marfă generală. Va avea 5000 de metri pătrați de capacitate de depozitare.Foto&info: EBRD

537 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *